Været skaper trøbbel i marka:

Skiforeningen: Pass opp for fallende trær

Planlegger du skitur i marka de neste dagene? Unngå skogen, advarer Skiforeningen.

HOLD DEG INNE: Løypebas Simon Johansson og en kollega brukte fire arbeidstimer på løypa de vanligvis bruker en halvtime på å rydde. - Dette er dagen for å være inne, sier Johansson, som rydder løyper i Vestmarka i Asker i dag. Foto: Simon Johansson, Skiforeningen
HOLD DEG INNE: Løypebas Simon Johansson og en kollega brukte fire arbeidstimer på løypa de vanligvis bruker en halvtime på å rydde. - Dette er dagen for å være inne, sier Johansson, som rydder løyper i Vestmarka i Asker i dag. Foto: Simon Johansson, Skiforeningen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før jul var det mildvær og vått store deler av landet. Så ble det kaldere, og det kom masse snø, som la seg på bakken - og på trærne.

- Det faller trær over løypa hvert år, men i år har det vært ganske mange mye mer enn før siden snøen stivnet på trærne og har blitt veldig tung. Derfor går vi nå ut og oppfordrer folk til å gå på ski i åpent lende, sier Trine Giving, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

- Vær aktsom

Skiforeningens løypemannskap har hittil i sesongen gjort «en betydelig jobb for å rydde løypene hittil i år», ifølge Giving.

- Jeg har ikke hørt om noen uhell hittil, men risikoen for at en skiløper får et tre over seg, er der. Det er derfor vi nå kommer med en advarsel til folk via sosiale medier: At folk helst bør gå på ski i åpent lende de neste dagene på grunn av nedbøren og vinden som skal komme, sier Giving, og utdyper:

- Noen av våre løypebaser sjekker områdene sine i dag, men de fleste avventer litt, fordi det er forbundet med en viss risiko å være ute i marka nå. Vi ber publikum være aktsomme.

- Vær hjemme

Simon Johansson er løypebas i Skiforeningen og ute i Vestmarka i Asker for å preparere og sjekke løypene. I dag er de to personer ute sammen på jobb, på grunn av sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer