SKIFORHOLD: Det er skiforhold flere steder på Østlandet, men i Oslo-området bør du droppe de nyeste skiene i boden. Video: Skiforeningen / Hafjell Alpintsenter / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Skiforhold flere steder - også i Oslo-området

Vi har ennå ikke kommet til november, men allerede kan du prøvekjøre skiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Onsdag morgen kunne Mari Aasbakken spenne på seg skiene og teste forholdene på Hafjell Alpinsenter. Hele tirsdag og natt til onsdag hadde det snødd nok til at det var 30 centimeter med snø på toppen av Øyerfjellet.

- Det var skikkelig vinterlig her nå, og det er alltid sjarmerende med den første smaken av snø under skia, sier Aasbakken til Dagbladet.

De som vil kjøre på ski i anlegget, må vente litt til. Deler av senteret åpner først helga 11.–12. november.

Langrennsforhold er det derimot allerede. Både Øyer Turskiløyper og Sjusjøen Skisenter melder om oppkjørte løyper. På Sjusjøen har de mer enn 30 kilometer med skiklare løyper.

15 til 30 centimeter nysnø flere steder

Også i Oslo-området er det mulig å få seg en tidlig skitur, forteller Trine Rom Giving, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

- Det er skiføre noen steder i markene rundt Oslo. På det meste har det kommet 15 centimeter snø. Dette er selvfølgelig veldig moro, men det er nok lurt å ikke velge de nyeste skiene i boden, sier Rom Giving.

Hun anbefaler også å sjekke føremeldingen før du går hjemmefra.

Se hvor det er skiforhold i videoen øverst i saken.

I helga åpner også ei skiløype i Trysil. De hadde allerede gjort klart en seks kilometer lang løype ved turistsenteret, før det kom 15 centimeter natursnø på toppen.

- Vi holder på å kjøre opp noen fantastiske spor, som noen nok kommer til å prøve allerede i morgen. Det blir fort over 1 000 mennesker i løypa i løpet av helga, sier Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjellet Utmarkslag.

I tillegg har det kommet rundt 30 centimeter med snø på Trysilfjellet. Her vil det også kjøres opp løyper etter hvert. Alpinsenteret har ennå ikke åpnet.

Åpen bakke på Geilo

På Geilo er det også langrennsforhold. I tillegg er det også åpent for ski- og brettkjørere i Tidlig Parken i Havsdalen. Parken er lagte av lagret snø fra forrige sesong.

- Det er tipp topp skiforhold, og nå har vi fått masse nysnø i tillegg. Vi holder en bakke i parken åpen for alle hver helg framover, sier sportssjef i SkiGeilo, Hans Jonny Snilsberg.

Onsdag ble det også kjørt opp løyper på Gravset langrennsarena i Hemsedal. Skisenteret melder på sin Facebook-side at de også har fått 30 centimeter med snø på to dager, men at de også trenger mer for å kunne åpne.