- Skift stil nå!

Kongehusets stilling er svekket. Kongen må korrigere kursen nå, ellers kan monarkiets posisjon trues. Det sier eksperter på folkeopinionen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De fire informasjonsrådgiverne Dagbladet har snakket med er enige om at kongehusets stilling i folket er blitt, eller står i fare for å bli, svekket etter bråk det siste året om slottsombygging, hestesponsing, fasanjakt og kjøpesenteråpning.

Engelske tilstander

- Dette går ut over kongehusets popularitet. Kongen må korrigere kursen. Hvis dette med kjøpesentre og hester blir et mønster, har han et stort problem. Men foreløpig er ikke monarkiet truet, mener informasjonsrådgiver Ole Christian Apeland.

Carl Erik Grimstad var kabinettsekretær ved Slottet. I dag er han informasjonsrådgiver. Han tror ikke 1998 har betydd mye for kongehusets posisjon i det norske folk.

- Men kongehusets troverdighet i forhold til det politiske system, og spesielt pressen, er svekket. På lengre sikt kan det få en betydning for folkeopinionen, mener Grimstad.

Geelmuyden.Kiese-sjef Hans Geelmuyden er atskillig mer betenkt:

- Fasanjakt og slottsombygging illustrerer en familie med betydelig avstand til folket. Det er skremmende for et kongehus som er kjent for det motsatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer