Skiftende til helga - så slår gråværet inn for alvor

Fra allværsjakke og shorts til fullt regnutstyr, mener meteorolog om anbefalt antrekk til neste uke.

GRÅTT:  Tirsdag var ingen god dag for de som ville nyte sommeren i Oslo. Mer vær av samme type kommer trolig i neste uke.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
GRÅTT: Tirsdag var ingen god dag for de som ville nyte sommeren i Oslo. Mer vær av samme type kommer trolig i neste uke. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har ikke sommeren vært noen dans på roser.

Det vil den heller ikke bli fremover, skal en tro Meteorologisk institutt.

- Værfronten er ganske stabil i Europa med kaldt vær i nord. Dette har ført til en kald sommer, og framover blir den særlig dårlig vestafjells og Midt-Norge, sier Espen Biseth Granan.

Gråværet sprer seg til Østlandet og Oslo Dette kommer etter en onsdag der været i all hovedsak skal være bra på Østlandet og Oslo, men variabelt i resten av landet.

I helga kommer det skiftende været sannsynligvis til å spre seg til Østlandet også.

- Her vil det variere mellom sol og regnbyger, med temperaturer på rundt 20 grader særlig på innlandsteder som det tradisjonelt blir varmt om sommeren. Et eksempel på et sted som kan vente seg godvær er Nesbyen, sier Granan.

Skille mellom øst og vest Meteorologen sier at det tradisjonen tro vil gå et værskille mellom vest og øst i Sør-Norge, der det blant annet blir mer nedbør i Vest-Agder og Hordaland enn i Øst-Agder og resten av Østlandet også i helga.

Nordover vil det være lokale variasjoner.

I Nordland vil det trolig komme endel nedbør ved Helgelandskysten, mens Lofoten og Vesterålen kan vente seg sol.

- Lenger opp kan Troms vente seg brukbart vær, men lave temperaturer. I Tromsø vil temperaturene trolig ikke komme over 15 grader, fortsetter Granan.

Stabilt dårlig vær neste uke Han tror at strøk nærme sjøen med pålandsvind særlig vil få lave temperaturer.

- I Finnmark kan disse også få en del sol, sier Granan, men legger til at været generelt kommer til å bli ganske usikkert.

Sikrere er det at det som er av sommer kommer til å forsvinne til neste uke. Dette vil gjelde store deler av landet.

- Denne uka vil de store regnmengdene utebli. Etter mandagen vil Østlandet i større grad bli eksponert for regn, noe som gjør at været vil minne mer om det som var i Oslo tirsdag, samtidig som en nordavind treffer store deler av landet, sier Espen Biseth Granan til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer