Skifter fokus

Etter at nøkkelbyen Lysytsjansk i Luhansk falt til russiske hender, ser de russiske styrkene nå mot Donetsk.

FOKUS: Russlands president Vladimir Putin og resten av russerne ser nå mot Donetsk. Foto: Sputnik / NTB
FOKUS: Russlands president Vladimir Putin og resten av russerne ser nå mot Donetsk. Foto: Sputnik / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga mistet de ukrainske styrkene kontroll over byen Lysytsjansk. Det var den siste byen i Luhansk-regionen som ikke var under russisk kontroll.

Dermed kontrollerer nå russerne hele Luhansk, det ene av de to områdene som utgjør Donbas.

Det andre er Donetsk. Det er her russerne nå setter inn støtet, etter å ha brukt mange uker på å få kontroll på Lysytsjansk, melder The Guardian.

Britiske Institute for the study of war skriver i sin daglige analyse at de mener at uttalelser som har kommet fra russiske myndigheter de siste dagene kan tyde på at de forbereder seg på en langvarig krig, med overordnet mål om å ta større deler av Ukraina enn bare Donbas.

- Øverst på lista

- Det pågår harde kamper på grensene av Luhansk-regionen. Alle de russiske styrkene og reservene har blitt omdirigert dit. De tar store tap, sier guvernør Serhij Hajdaj i et intervju med ukrainsk TV, ifølge Reuters.

- En stor mengde utstyr blir sendt mot Donetsk-regionen. Selvsagt er Donetsk øverst på lista etter Luhansk, sier Hajdaj.

Luhansk og Donetsk er områdene som Russland anerkjente som uavhengige før krigen brøt ut, og det var disse områdene Putin brukte som begrunnelse for å gå inn i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer