Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skifter side

Eksmiljøvernminister Thorbjørn Berntsen blir miljøverner. Han er på vei inn i styret til Regnskogsfondet og blir en viktig støttespiller for Framtiden i våre hender. - Jeg gjør det fordi jeg er ærlig og oppriktig engasjert i mange av sakene organisasjonene står for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens miljøvernminister Guro Fjellanger har gått fra miljøbevegelsen til regjeringen, går Thorbjørn Berntsen motsatt vei. Han skifter side i miljøkampen.

- Jeg betrakter imidlertid ikke Framtiden i våre hender og Regnskogsfondet som «den andre sida». Jeg skal ikke framstå som en aktivist, som lenker seg fast rundt omkring, sier Berntsen.

Umulig samarbeid

Det er Natur & miljø Bulletin som har fått bekreftet at Berntsen skal engasjere seg i miljøvernbevegelsen. Til Dagbladet sier den tidligere miljøvernministeren at han også fikk forespørsler fra organisasjonene mens han var statsråd.

- Så lenge jeg satt som miljøvernminister var et slikt samarbeid umulig. Nå har jeg sagt ja til å sitte i styret til Regnskogsfondet, men det er organisasjonen som må ta den endelige beslutningen, sier Berntsen.

Han har også sagt ja til å stille som uavhengig kandidat på Framtiden i våre henders landsmøte til neste år.

Berntsen utelukker ikke at han vil engasjere seg ytterligere i denne organisasjonen.

- Jeg har veldig sans for det arbeidet som blir gjort i begge disse organisasjonene. Jeg har ingen problemer med å engasjere meg, selv om jeg har vært statsråd, sier han.

- Hva kan du bidra med?

- Jeg har jo drevet på med dette i noen år, og jeg vet hvordan mekanismene fungerer. I tillegg har jeg en del kontakter, som kan komme til nytte, svarer Berntsen.

Hjertesak

Berntsen skal nå jobbe med miljøspørsmål i Arbeiderpartiet.

- Det blir imidlertid ikke en heldagsjobb. Nå vil jeg ha litt tid til å dyrke fritidsinteresser. Jeg er klar over at jeg kan bli et ansikt utad for disse organisasjonene, men det må bli på saker jeg står for.

- Når det gjelder miljøbevegelsen generelt, er organisasjonene flinke til å finne og analysere problemene, men de er ikke alltid like konstruktive til å finne løsninger, sier miljøverner Berntsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!