Skiftet dørlåser før drapet

Marianne Våge levde i frykt, og skiftet før jul alle dørlåser i huset sitt. Natt til søndag ble hun drept i det samme huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge Haugesund Avis var det en konkret nattlig episode som skremte den 29 år gamle kvinnen slik at hun ba faren om å skifte lås i alle ytterdører på huset. Det har kommet fram i vitneavhørene som politiet har gjort etter drapet.

- Det tok en tid å få skiftet alle låsene. Marianne syntes det var et stort skritt å få denne ekstra sikkerheten, sier en venninne av den drepte tobarnsmoren til avisen.

Politiet i Haugesund har foreløpig ikke gitt noen opplysninger om den aktuelle episoden som skremte kvinnen til å bytte dørlåser.

- Vi kjenner til episoden, men jeg vil ikke si noe mer om den, sier politiadvokat Thor Buberg til Dagbladet :på nettet.

Han vil heller ikke si om politiet vet hvem som plaget Marianne.

Flere venner som Haugesunds Avis har snakket med forteller at tobarnsmoren levde i frykt for at noe skulle hende henne.

29-åringen skal ha vært gjennom en vond og vanskelig tid etter at hun ble separert fra ektemannen i mai i fjor. I det siste skal livet ha blitt lysere for kvinnen.

- Marianne blomstret opp. Hun begynte å få orden på økonomien og livet sitt. Hun var endelig kommet ovenpå, fiffet seg opp, gjorde seg pen og begynte å gå ut alene, forteller to venninner.

Politiet har satt 26 mann på etterforskningen av drapet. De har avhørt nesten 30 personer og foretatt en rundspørring av omlag 180 personer i nabolaget der Marianne Våge ble drept.

Det var Mariannes fraseparerte ektemann som varslet politiet da han kom til låst dør da han skulle levere parets to barn etter helgebesøk. Politiet tok seg inn i huset, og fant kvinnen død i entreen. Hun skal ha blitt stukket i ryggen med kniv, og drapsvåpenet ble i følge VG funnet på åstedet.

LEVDE I FRYKT: Marianne Våge skiftet alle dørlåser i huset sitt.