Skiftet jobb: - Aldri i tvil

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen går i gang med en lang og tøff jobb med å ta imot et rekordstort antall flyktninger. Selv finner hun det meningsfylt å kunne bidra til at ukrainerne som nå kommer skal få en trygg havn i Norge.

NY JOBB: I knappe to uker har tidligere olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) vært arbeids-og inkluderingsminister. Hun var aldri i tvil da hun ble spurt om å bytte ministerpost. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY JOBB: I knappe to uker har tidligere olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) vært arbeids-og inkluderingsminister. Hun var aldri i tvil da hun ble spurt om å bytte ministerpost. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mange har et stort engasjement for å gjøre noe nå. Det forstår jeg veldig godt, og det er det samme jeg kjenner på - at det kjennes meningsfylt å kunne bidra, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) til Dagbladet.

Knappe to uker er gått siden hun ga fra seg nøkkelen til Olje- og energidepartementet.

Tida etter har gått med til å legge til rette for at Norge skal kunne bosette og integrere et rekordhøyt antall flyktninger, et antall som også kan øke betraktelig framover.

Dagbladet møter arbeidsministeren på hennes rykende ferske kontor, hvor det er liten tvil om at hun vil tilbringe lange dager framover.

Likevel var firebarnsmoren fra Bergen aldri i tvil da hun ble spurt om å bytte statsrådspost.

Et klart «ja» til Støre

Til tross for at Persen kom fra jobben som ordfører i Bergen, var hun for mange et nytt fjes da hun ble utnevnt til olje- og energiminister i Støre-regjeringen i oktober.

Her fikk trillingmoren en tøff start med galopperende strømpriser og et hardt press om å gjøre mer for å hindre prisveksten.

«Statsminister Jonas Gahr Støre gjorde en tabbe i utnevnelsen av olje- og energiminister. Nå er det på tide å snu», skrev Stavanger Aftenblad på lederplass i februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer