Skiftet navn tilbake til Millehaugen

Drapssiktede Stig Millehaugen mener Bergquist nå er like belastet.

BESASTET: Stig Millehaugen i retten da ankesaken ble behandlet etter han var tiltalt for ran og drapsforsøk etter at Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo ble ranet i romjulen 2000. T.h. forsvarsadvokat Morten  Furuholmen.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
BESASTET: Stig Millehaugen i retten da ankesaken ble behandlet etter han var tiltalt for ran og drapsforsøk etter at Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo ble ranet i romjulen 2000. T.h. forsvarsadvokat Morten Furuholmen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Drapssiktede Stig Millehaugen har skiftet etternavn igjen. Han mener det nye etternavnet Bergquist nå er like belastet som det gamle.

Navneskiftet ble gjennomført før påske. Advokat Morten Furuholmen, som forsvarer 39-åringen, bekrefter at klienten har gått tilbake til sitt gamle navn.

- Han hadde et håp om å starte på nytt med en ny identitet. Nå var hans nye etternavn blitt like belastet som hans gamle, forklarer Furuholmen til TV 2.

Advokat Furuholmen opplyser at han har fått henvendelser fra fortvilede medlemmer av Bergquist-familien, som ikke kan forstå hvorfor den tidligere drapsdømte mannen hadde valgt akkurat det navnet, ifølge aftenposten.no.

Utvidet varetekt

Millehaugen fikk i Oslo tingrett onsdag varetektsfengslingen utvidet med åtte uker. Han er siktet for drapet på Young Guns-medlem Mohammed «Jeddi» Javed (28) 19. januar i år.

Millehaugen nekter for drapet, og vil fortsatt ikke la seg avhøre av politiet. Siden forrige fengslingsmøte har han endret forklaring på flere punkter, ifølge politiet.

Millehaugen sendte politiet et brev hvor han endret forklaring rundt bevegelsene sine drapsdagen, opplyser politiadvokat Christian Hatlo. Politiet mener dette svekker Millehaugens påstand om at han ikke har noe befatning med drapet.

Ukjent motiv

Ifølge advokat Furuholmen ble brevet sendt på Millehaugens initiativ fra Ringerike fengsel, og uten at Furuholmen visste om brevet.

- Jeg mener dette brevet bare handler om utdypninger og presiseringer fra Millehaugens side, sier Furuholmen.

Mye etterforskning gjenstår i saken. Blant annet er motivet for drapet fortsatt en gåte.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer