Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skiftet til kosetaktikk

Hillary Clinton roset Barack Obama under avgjørende TV-duell i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med kniven på strupen før valgene i Ohio og Texas 4. mars viste Hillary Clinton seg fra en mildere side i debatten med Barack Obama i natt.

TV-debatten på University of Texas i Austin synliggjorde heller hvor nær de to kandidatene står hverandre politisk. Kandidatene ble flere ganger spurt om hva som skiller dem i konkrete saker, men begge strevde med å svare, noe Obama trolig taper minst på.

- Ja, det har vel kommet fram disse første 45 minuttene at veldig mye av politikken vår er sammenfallende, måtte Clinton innrømme etter å ha blitt konfrontert av en av debattlederne.
Bygge hverandre opp
Clinton har tidligere i valgkampen blitt kritisert for å bruke for mye tid på å rakke ned på Obama og hans mange slagord, som hun mener viser at Obama er full av ord og lite konkrete løsninger. Kommentatorer mener velgerne er lei av denne skittkastingen og at det er derfor Clinton nå ser ut til å ha blitt snillere mot Obama.  

- Uansett hva som skjer er jeg beæret, jeg er beæret over å sitte her sammen med Barack Obama. Uansett hva som skjer, så vil det gå bra med oss, sa Clinton på slutten av debatten.

Også Obama medgikk at de to har mye felles politikk, men han hevdet samtidig at han er kandidaten som kan få satt den ut i livet.

- Det er veldig mye Hillary og jeg er enige om, men jeg mener det er en grunnleggende forskjell på hvordan vi vil gjennomføre politikken vår, sa Obama.

Mannen som har vunnet de elleve siste valgene la vekt på at de to demokratene må slutte å rive hverandre ned.
- Vi må bygge opp landet vårt, sa Obama ifølge BBC.Bare filosofisk forskjell
Kandidatene diskuterte mange temaer, økonomi, helseforsikringer, innvandring og forholdet til Cuba. Helse er en sak der de to kandidatenes politikk skiller seg. Clinton forsøkte å tviholde på temaet da det kom opp, og hun gjentok at Obamas plan vil føre til at 15 millioner amerikanere vil stå uten helseforsikring. Men Obama avfeide angrepene hennes med å si at det kun er en «filosofisk forskjell» mellom dem.

Økonomien betegnes som den viktigste saken blant et flertall av velgerne, men heller ikke her klarte New York-senatoren å få fram hvordan politikken hennes skiller seg vesentlig fra Obamas.

- Man må være jurist for å skille disse to kandidatene, sier CNNs politiske ekspert Bill Schneider ifølge NTB.

Clinton viste bare gamle sinte takter da hun beskyldte Obama for å ha plagiert en tale.

ENIGE OM MYE: Kommentatorene slet med å finne uenigheter under debatten mellom Obama og Clinton i Texas i natt. Foto: Scanpix
ENIGE OM MYE: Kommentatorene slet med å finne uenigheter under debatten mellom Obama og Clinton i Texas i natt. Foto: Scanpix Vis mer

- Om det er ord som er basis for presidentkandidaturet ditt, burde de være dine egne ord, sa Clinton mens publikum buet mot den tidligere førstefruen.

STORE SMIL: Barack Obama og Hillary Clinton var svært så blide og vennlige under debatten i natt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media