Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skigåer sendte ut nødmelding - helikopter måtte avbryte søk

Politi og frivillige leter etter mann i 20-årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi og frivillige søker mandag morgen etter en skigåer i området mellom Kvænangsbotn og Eibydalen i Finnmark.

Altaposten omtalte saken først, og får oppgitt fra operasjonsleder Svein Erik Jacobsen ved Finnmark politidistrikt at det omkring klokka 7 mandag ble sendt ut en nødmelding fra mannen.

- Det er svært dårlig vær i området og vi vil rykke ut så snart det er forsvarlig å få bakkemannskap opp på fjellet. Det ble sendt ut et Sea King helikopter fra Porsanger, men dette måtte snu på grunn av været, sier Jacobsen til avisa.

Mannen er ifølge politiet en student i 20-årene. Han skal være godt turvant og har vært ute en måned på ski med pulk og to polarhunder.

– På grunn av nødmeldingen tror vi at vi har eksakt posisjon på mannen. Vi har scootere på tur nå, sier HRS Norges vakthavende redningsleder Finn Tore Sortland til NTB.

Operasjonssentralen ved Finnmark politidistrikt opplyser til Dagbladet at et Orion-fly er i gang med å søke i området. Værforholdene er foreløpig så dårlige at man ikke har fått sendt alle mannskaper inn i området hvor skigåeren skal være.

Heimevernet, Røde Kors, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, brannmannskaper og politiet deltar alle i redningsaksjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!