Skigåere funnet i god behold

De tre skigåerne som hadde gått seg bort på Hardangervidda, er funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre skigåerne, to kvinner og en mann i 20-åra fra Kristiansand, ble funnet av en snøscooterpatrulje fra Røde Kors klokka 11.15 i formiddag.

- De var nokså kalde og forfrosne, men ellers i god form, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Skigåerne ble funnet midt mellom Krækja og Finsevatnet på Hardangervidda. Letemannskapene tok dem med til Krækje turisthytte, og derfra til Maurseth med beltebil. Der venter en legesjekk etter den kalde natta.

Ringte politiet

Det var klokka 02.10 i natt at politiet i Bergen ble oppringt av de tre skigåerne, som fortvilet fortalte at de hadde gått seg bort. De hadde da vært på tur i 13 timer.

- De skulle gå tur fra Finse til Kjeldebu, en tur på vel to mil. De startet antakeligvis turen klokka 13 i går, men ringte ikke oss før etter to i natt, sa Sven Johannesen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet i morgentimene i dag.

Politiet iverksatte en stor leteaksjon. Seks snøscootere lette i et område fra Dyrnaut til Halne, på grensa til Buskerud.

Kuling og snø

Det var dårlig vær i området, med temperaturer rundt minus fire grader. Det blåste stiv kuling og snødde tett i området, men til alt hell var de tre skigåerne godt kledd og utstyrt med sovepose.

De holdt jevnlig telefonisk kontakt med politiet gjennom natta. Rundt klokka 09 fikk letemannskapene vite at skigåerne hadde gravd seg delvis ned, og at de hørte snøscootere. De tre beveget seg seinere mot lyden, og funnet litt seinere.

På grunn av været var det ikke mulig å sette inn fly i letingen.