Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skikkelig ung og historisk

Navn: Sylvia Brustad Alder: 32 Yrke: Stortingsrepresentant

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ferdig med saken, sa Sylvia Brustad (32) til Dagbladet i går om sirkuset rundt de søndagsåpne handlebodene som bærer hennes navn. Men alle vi andre er ikke ferdige med den. Hele vår generasjon vil huske Brustad-bua, dette 100 kvadratmeters søndagskompromiss mellom fagbevegelsen og Kristelig Folkeparti. Anført av en geskjeftig handelsmann i det nordenfjeldske fortsetter nå galskapen så å si på Lykke og fromme.Men dette er ikke første gang Sylvia Brustad skaper historie. Det gjorde hun allerede da hun første gang ble innvalgt på Stortinget i 1989. I en alder av 22 år ble hun den yngste kvinne som noen gang er blitt valgt til stortingsrepresentant. Og så raskt og solid gjorde hun seg bemerket at hun allerede i 1993 var leder av Stortingets sosialkomité. Selvsagt som den yngste lederen sosialkomiteen noen gang har hatt.Bare 13 år gammel debuterte hun som 1. mai-taler i hjembygda Engerdal. Og det var så visst ikke tiltak for ungdommen hun etterlyste, dette veslevoksne vesen - eldst av åtte søsken. Nei, hun snakket om arbeidsledigheten, må vite. Samme år begynte hun å reise fra hjembygda og til Hamar for å være med på kurs og møter i regi av AUF. Hver eneste helg i 17 år tilbrakte hun på ett eller annet kurs, hevder hun, det være seg i debatt-teknikk eller organisasjonskunnskap eller andre disipliner det er greit å kunne. Foruten alle disse åra med helgekurs er to år ved Arbeiderbevegelsens Folkehøyskole den eneste formelle utdannelsen hun kan slå i bordet med. Men det behøver hun jo ikke, hun som ble barne- og familieminister ved kongens og Jaglands bord før hun hadde fylt 30. Ja. så raskt og effektivt har Syvia Brustads karriere gått at når denne stortingsperioden utløper, og dama har oppnådd den anseelige alder av 34 år, så har hun allerede sikret seg full opptjening til stortingsrepresentantenes utrolig gunstige pensjonsordning.Ikke rart at dette politiske vidunderbarnet allerede for flere år siden så grunn til å få med i intervjuer at hun «er ung i sinn». For det er de som hevder at hun bærer en smule preg av å ha tilbrakt så pass mye av sitt liv sammen med mennesker som har vært minst 20- 30 år eldre enn henne.Men at hun er prektig vil hun ikke vedstå seg. - Jeg har da rast og festet som ungdommer flest, selv om jeg valgte litt andre sysler, sier hun bl.a. i et portrettintervju i Dagbladet for snaue to år siden. - Det er ikke noe gærent i å være ordentlig, og det tror jeg stort sett jeg er, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling