Russlands invasjon av Ukraina:

Skillet forbløffer: - Forferdelig

Ukrainske flyktninger som flykter til Moldova, blir segregert etter etnisitet, ifølge frivillige. - Forholdene er forferdelige, sier Zjana Merzojeva, rom fra Odesa. Nå skal norske myndigheter hente 2500 ukrainske flyktninger fra Moldova.

SEGREGERT: Ukrainske flyktninger i Moldova, blir segregert etter etnisitet, ifølge frivillige. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CHISINAU (Dagbladet): I Moldovas hovedstad er det to store flyktningmottak som tar imot flyktninger fra Ukraina.

På det ene senteret - MoldExpo - tar de imot såkalte etniske ukrainere.

På det andre senteret - Manej - tar de imot flyktninger som tilhører andre folkegrupper, for eksempel romer, eller romfolk.

Flyktninger som kommer til Moldova fra Ukraina blir segregert etter etnisitet, får Dagbladet opplyst fra frivillige som jobber ved de ulike sentrene.

- Forholdene er forferdelige

Torsdag ettermiddag besøkte Dagbladet flyktningmottaket i Manej-senteret. Egentlig er bygningen en innendørs idrettshall. Nå er det en sovesal for flere hundre flyktninger.

Nesten alle flyktningene her er romer - romfolk.

- Forholdene er forferdelige, sier Zjana Merzojeva, rom fra Odesa, til Dagbladet.

Hun kom til Moldova torsdag gjennom grensebyen Palanca, som Dagbladet besøkte i går, og ble fraktet til Manej-senteret. Hun fikk ikke noe valg.

- Vi får ikke pledd, dyner eller puter. Maten er dårlig eller uspiselig. I dag fikk vi ris fra i går. Varmen er ikke skrudd på, og hvis vi vil drikke vann, får vi ikke glass eller plastkopper, sier Merzojeva til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer