Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skiløper meldt savnet i New York - dukket opp i California. Husker ikke hvordan han havnet der

Brannmannen Constantinos Filippidis var savnet i nesten ei uke.

FORSVANT: Brannmannen Constantinos Filippidis var savnet i seks dager, og dukket opp nesten 4000 km fra stedet han forsvant. Nå vil politiet ha hjelp for å finne ut hva som skjedde med Filippidis. Foto: Politiet
FORSVANT: Brannmannen Constantinos Filippidis var savnet i seks dager, og dukket opp nesten 4000 km fra stedet han forsvant. Nå vil politiet ha hjelp for å finne ut hva som skjedde med Filippidis. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige onsdag forsvant den 49 år gamle brannmannen Constantinos Filippidis (49) under en årlig skitur med kolleger i Whiteface Mountain i New York. Han fortalte vennene sine at han ville ta en siste skitur, og så forsvant han.

Forsvinningen utløste en stor leteaksjon. Rundt 200 personer deltok i helga i søket etter den savnede familiefaren, i tillegg til droner, helikoptre og hunder. Men det fantes ikke et eneste spor etter 49-åringen.

Dukket opp på vestkysten

Helt fram til tirsdag denne uka, en uke etter at han ble meldt savnet. Da dukket han opp på Sacramento International Airport i California, nesten 4000 km unna stedet han forsvant.

Da han ble funnet hadde Filippidis fremdeles på seg skiklærne, han hadde kjøpt seg en ny iPhone og hadde fått seg en ny sveis. Men hvordan han kom seg fra USAs østkyst til vestkysten, hadde han ikke noe godt svar på.

- Han ringte kona si og tiltalte henne ved et kallenavn. Hun gjenkjente fort stemmen og at det var ham. Så mistet de kontakt og han tok kontakt igjen, og de forsøkte å holde ham på telefonen og ba ham ringe 911 for å få hjelp fortest mulig, sa talsmann for Toronto Professional Firefighters, Frank Ramagnao, under en pressekonferanse tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge Ramagnano virket Filippidis «forvirret, og var ute av stand til å svare på direkte spørsmål».

Da politibetjenter kom til den forvirrede Filippidis, hadde de først vondt for å tro på historien hans.

- Våre betjenter forsto ikke umiddelbart situasjonens alvor, sier Shaun Hampton, talsmann for politiet i Sacramento, ifølge syracause.com.

Men da de kjørt navnet hans gjennom en database over savnede personer, skjønte de hva de sto overfor.

- Alvorlig hukommelsestap

Selv om Filippidis ikke har noe godt svar på hvordan han hadde tatt seg fra Whiteside Mountain i New York, like ved USAs nordøstlige kyst, til Sacramento på vestkysten, har han fortalt at han husker at han sto på ski, og at han tror at han pådro seg en hodeskade.

Han fortalte også at han hadde kjørt med en stor lastebil og at han «sov mye». Han ble sluppet av i sentrum av Sacramento, der han gikk til frisør, men han husker ikke hvordan han kom seg de siste 11 km fra sentrum til flyplassen der han ble funnet.

- Det virket på betjentene som han har et ganske alvorlig hukommelsestap, sier Hampton.

Likevel skal Filippidis hatt øyeblikk av klarhet da han snakket med politibetjentene på flyplassen.

Under en pressekonferanse onsdag leverte politiet ut et bilde av Fillipidis, tatt dagen før han forsvant. De håper at noen drar kjensel 49-åringen, og kan bidra til å oppklare mysteriet.

- Han ønsker like sterkt som oss å finne ut hvor han var, sier John Tibbitts, talsmann ved New York State Police, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!