Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skiløper skadd i snøskred

En mann pådro seg bruddskader da han ble tatt av et snøskred like ved alpinanlegget på Kvitfjell ved 14-tiden i dag. Mannen skled flere hundre meter ned en bratt fjellside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skredet ble utløst bare 200 meter unna løypetraseen i alpinanlegget i Kvitfjell i Oppland. Den skadde kjørte telemark i en åpning i en bratt skogkledt fjellside, og alt tyder på at det var han selv som utløste et 20 meter bredt og 300 meter langt snøskred, opplyser Gravdal.

Den skadde ble funnet delvis begravd av snø helt i bunnen av skredområdet, og ble fløyet til Lillehammer fylkessykehus med ambulansehelikopter fra Dombås.

Skredområdet ble gjennomsøkt med lavinehund for å være sikker på at ingen flere lå begravd under snøen. Leteaksjonen, som involverte politi, mannskaper fra Røde kors hjelpekorps og en hundeekvipasje, ble avsluttet ved 17-tiden.

- Det hadde falt mye nysnø i området like før skredet gikk, og i kombinasjon med mildvær og vind medførte det stor skredfare, sier vaktsjefen ved Gudbrandsdal politidistrikt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media