Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skiløper tatt av snøskred - kom seg oppå raset

Ved Gaustatoppen. Politiet har funnet fire skiløpere som utløste skredet.

UTLØSTE SKRED: Fire skiløpere utløste skred tirsdag fra Telemarks høyeste fjell Gaustatoppen (1883 meter). En skiløper som ble tatt av snømassene berget seg. Illustrasjonsfoto: Gunnar Lier, NTB Scanpix.
UTLØSTE SKRED: Fire skiløpere utløste skred tirsdag fra Telemarks høyeste fjell Gaustatoppen (1883 meter). En skiløper som ble tatt av snømassene berget seg. Illustrasjonsfoto: Gunnar Lier, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet melder ved 18-tiden av aksjonen er avblåst uten at mennesker er skadd. En skiløper ble tatt av skredet, men berget seg oppå snømassene. Politiet har snakket med fire skiløpere som utløste skredet.

(Dagbladet): Det har gått et snøskred ved Gaustatoppen i Telemark. Det er uklart om noen er tatt av raset.

Politiet ble varslet om skredet klokka 16.10 tirsdag ettermiddag. 17.15 melder politiet at luftambulanse er på stedet, samtidig som folk og hunder søker i området.

Skredet gikk mellom fylkesveien og Gaustabanen, og mannskaper med hund er tilkalt for å søke i snømassene.

Røde kors' skredgruppe bistår i søket ved snøskredet. Politiet melder 17.30 at hundesøk og søk med varmekamera og helikopter er i gang.

Politiet opplyser at alt av mannskaper er sendt til området og at helikopter også søker fra lufta.

- Personen som meldte om raset, skal ha observert snømengdene fosse ned fjellsiden. Det skal være et ras av betydelig størrelse, sier operasjonsleder i politiet Jørn Gustav Larsen til Varden.

- Skikjørere utløste

Gaustatoppen er en populær destinasjon for skikjøring, og raset gikk i nærheten av veien opp til Gaustabanen, som daglig bringer folk til toppen.

Daglig leder i Gaustabanen AS, Halvor Haukaas, opplyser til Dagbladet at det var skiløpere som utløste skredet.

- Det var en fonn som løsnet helt nede ved krysset mellom fylkesveien og innkjøringa til Gaustabanen. Skiløperne kjørte videre, men vi meldte rutinemessig videre til politiet, som nå undersøker området, sier Haukaas.

Her oppdatert snøskredvarsel fra NVE. Flere områder i Troms og Finnmark har nest høyeste faregrad - 4 og stor fare.

Søndag utløste en skiløper et skred på Senja, opplyser NVE.

Politiets operasjonsleder ber publikum om hjelp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!