Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skiløpere og klatrere «fanget» i uvær i Alpene. Sju omkom

I alt sju personer har mistet livet i uværet i den sveitsiske delen av Alpene, opplyser politiet i kantonen Valais etter at enda en person døde mandag kveld.

FLERE OMKOM: Bildet er fra fjellet Matterhorn i Sveits og ble tatt 12. april idet redningsmannskap lette etter en savnet tysk forretningsmann. Foto: Dominic Steinmann / Keystone via AP / NTB scanpix
FLERE OMKOM: Bildet er fra fjellet Matterhorn i Sveits og ble tatt 12. april idet redningsmannskap lette etter en savnet tysk forretningsmann. Foto: Dominic Steinmann / Keystone via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem av de omkomne tilhørte en gruppe på 14 skiløpere som ble overrasket av uvær og måtte tilbringe natten ute i et område ved Pigne d'Arolla.

De omkomne var fra Italia, Frankrike og Tyskland. En av dem ble funnet død på stedet etter et trolig fall. Tre andre døde rett etter at de var brakt til sykehus, mens den femte døde mandag kveld, opplyser sveitsisk politi.

Lenger øst i landet, i kantonen Bern, ble to klatrere på 21 og 22 år funnet døde mandag. Klatrerne varslet søndag at de hadde fått problemer, men dårlig vær hindret redningsoperasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media