Skiløpere risikerer regning etter Tromsø-snøras

Utløste stor redningsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiløperne som lørdag utløste snøras i en slalåmbakke i Tromsø, kan risikere å måtte betale for redningsaksjonen som ble satt i gang.

- Vi vil snarest iverksette undersøkelser for å bringe på det rene om det foreligger grov uaktsomhet. Dersom det er tilfellet, vil vi deretter ta opp spørsmålet om erstatning med Hovedredningssentralen Nord-Norge. Jeg har allerede gjort meg mine tanker om dette, men før jeg går ut offentlig med det, vil jeg snakke med de involverte, sier politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt til Nordlys.

Fyhn viser til at det ble satt i gang en stor aksjon, med svært mange involverte.

En eventuell erstatningsanbefaling fra politiet blir oversendt Hovedredningssentralen, som avgjør saken sammen med Justisdepartementet.

- Til slutt vil det bero på en helhetsvurdering. Men å sette egne og andres liv i fare er et viktig moment, det samme er overtredelse av varselskilt og fareskilt, samt de rådende værforholdene, sier Fyhn.

Skiløperne innrømmer overfor avisen de «nok aldri burde kjørt i området».

(NTB)

STORAKSJON: Raset i Tromsø Alpinsenter utløste en storstilt redningsaksjon som involverte politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, luftambulansen og Sivilforsvaret. Foto: ANDERS MO HANSSEN/NORDLYS
STORAKSJON: Raset i Tromsø Alpinsenter utløste en storstilt redningsaksjon som involverte politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, luftambulansen og Sivilforsvaret. Foto: ANDERS MO HANSSEN/NORDLYS Vis mer