Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skilpadder stengte rullebane på Kennedy-flyplassen

Var på vei for å legge egg.

PÅ VILLE VEIER: Det var en flokk skilpadder av denne typen som forårsaket dagens stengning på JFK-flyplassen i New York. Illustrasjonsfoto: LOU KRASKY / AP / SCANPIX
PÅ VILLE VEIER: Det var en flokk skilpadder av denne typen som forårsaket dagens stengning på JFK-flyplassen i New York. Illustrasjonsfoto: LOU KRASKY / AP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av rullebanene på New Yorks hovedflyplass, J.F. Kennedy lufthavn, måtte i morgentimene i dag stenge. Årsak: En flokk skilpadder krysset asfalten, skriver New York Times.

Kennedy-flyplassen er omgitt av brakkvann, og flokken med diamantskilpadder fant det for godt å krysse rullebanen i sin jakt på sand å legge egg i.

Havnemyndighetene i New York og New Jersey ble tilkalt, og i løpet av en time hadde de fjernet ca. 100 individer. Dermed kunne trafikken på rullebane 4 venstre gjenopptas.

- Det på siden av 4 venstre ligger det et ideelt sted å legge egg på, forklarer John P.L. Kelly, talsmann for havnemyndighetene, til New York Times.

Dette er ikke første gang noe slikt har skjedd; hvert år på denne tida legger skilpaddene ut på vift, og seinest i 2009 måtte den samme rullebanen stenge.

De ca. 100 skilpaddene ble flyttet til et annet og tilsvarende område utenfor fare. Forsinkelsene i flytrafikken var ifølge det amerikanske luftfartsverket små fordi 4 venstre er lite brukt på denne tida av året.