Skilsmissebarn har dårligere karakterer

Loveleen Rihel Brenna mener skolen bare passer kjernefamilien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barn av skilte foreldre og samboende foreldre gjør det dårligere på skolen enn barn fra gifte familier. Nesten en halv karakter skiller.

En gjennomgang av 16-åringers karakterer målt mot foreldrenes sivile status viser at 0,4 karakterpoeng skiller skilsmissebarna fra kjernefamiliens barn. Barn fra samboende familier kommer også noe dårligere ut. Forsker Jon Lauglo, som står bak studien, skisserer to mulige årsaker.

- Enten er det bedre å vokse opp i en familie med sterke og institusjonaliserte forhold mellom foreldrene, eller så har det å gjøre med hvem som velger å gifte seg til å begynne med, sier han til Aftenposten.

Ifølge studien er det heller ingen fordel for barns oppvekst å ha steforeldre, i forhold til å bo hos alenemor eller - far.

Leder i Foreldreutvalget, Loveleen Rihel Brenna, mener skolens oppfølgingsrutiner er tilpasset kjernefamilien og mener skolen må bli flinkere til å følge opp den moderne familien.

Leder i Aleneforeldreforeningen, Stig Rusten, forklarer dårligere karakterer blant skilsmissebarn med dårligere økonomi og lavere utdanning i familien. Foreningen etterlyser nå bedre inntektssikring for foreldre som forsørger barna alene, slik at de kan ta etter- og videreutdanning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer