Skilsmissemarerittet er over for norsk forretningsmann i Florida

Full seier i retten for Vidar Antonsen.

I SKILSMISSETRØBBEL: Den norske forretningsmannen Vidar Antonsen er havnet i en bitter skilsmissestrid i Florida i USA med sin sin tidligere kone fra Costa Rica. Han møtte i sommer Dagbladet hjemme i luksushuset han trodde han skulle bli nødt til å selge i byen DeLand. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
I SKILSMISSETRØBBEL: Den norske forretningsmannen Vidar Antonsen er havnet i en bitter skilsmissestrid i Florida i USA med sin sin tidligere kone fra Costa Rica. Han møtte i sommer Dagbladet hjemme i luksushuset han trodde han skulle bli nødt til å selge i byen DeLand. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DELAND/NEW  YORK (Dagbladet): Dagbladet fortalte tidligere i sommer om hvordan gründeren Vidar Antonsen (45), som tjente millioner i Norge,  kjemper sin livs kamp mot ekskona (29) og en domstol i USA.

- Det er som å leve i et fengsel. Det er helt absurd. Jeg får ikke gjøre noe annet enn å gå i rettsmøtene. Jeg får ikke jobbe, jeg får ikke selge eiendommene mine her, og jeg får ikke reise, sa Antonsen da Dagbladet besøkte ham hjemme i luksushuset i Florida i juli.

Nå er det hele over.

Marerittet startet i januar i år da eksen (29) fra Costa Rica saksøkte ham. Men denne uka kom beslutningen fra retten i Volusia County i Florida.  I dokumentet, som Dagbladet har fått tilgang til, slås det fast at de opprinnelige ekteskapsavtalene, som ble inngått i Norge og USA, skal bli stående.

Beholder alt - For en lettelse å være ferdig med dette. Dommeren skjønte raskt at jeg hadde en veldig sterk sak. Vi hadde rundt 15 personer, hvorav to fra Norge, som sto klare til å vitne, men det ble ikke nødvendig, sier en svært fornøyd Antonsen til Dagbladet nå.

Rettsbeslutningen innebærer at ekteskapet mellom Antonsen og ekskona nå formelt er over, og at de opprinnelige ektepaktene blir stående slik at Antonsen beholder alle sine eiendommer.

I avtalen står det også at ekskona beholder hele sitt eierskap i et firma som er hennes, Tizika Hub LLC og alle andre eiendommer og eiendeler som ble anskaffet i hennes navn, i løpet av ekteskapet.

Hittil har også Antonsen måttet betale et ektefellebidrag på 4500 dollar (om lag 38250 kroner) i måneden og beholde henne som ansatt. Begge deler er nå stanset av retten.

Antonsen beholder også fullstendig eierskap over sine eiendommer - også eiendommer han kjøpte i løpet av ekteskapet - uten at ekskona får noenting.

Både Antonsen og ekskona må betale sine egne advokatutgifter bortsett fra 25000 dollar (om lag 212 500 kroner), som Antonsen må betale til ekskonas advokat, Christopher Ditslear.

- Ingen gifting Nå er Antonsen lettet og glad. Ennå vet han ikke helt hva framtida vil bringe. Da Dagbladet besøkte ham tidligere i år, planla han å selge luksushuset og flytte tilbake til Europa. Nå har han ombestemt seg, og blir i Florida inntil videre.

- Her vant jeg på knock-out før første runde. Ting ble så forandret på kort tid, så jeg vet ennå ikke helt hva jeg skal gjøre framover, sier Antonsen.

- Nå er du altså singel igjen. Har du planer om å gifte deg igjen?

- Haha. Jeg tror ikke det blir noen gifting på meg nei. Det blir i så fall med en ekstremt grundig ekteskapsavtale, sier Antonsen.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Antonsens ekskone eller hennes advokat, Christopher Ditslear.

LYKKELIGERE TIDER: Vidar Antonsen og ekskona inngikk ektepakter i både USA og Norge da de giftet seg. Foto: Privat
LYKKELIGERE TIDER: Vidar Antonsen og ekskona inngikk ektepakter i både USA og Norge da de giftet seg. Foto: Privat Vis mer