Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skilsmissereisen

Kjærlighet og grådighet kjenner ingen grenser. Og ulike skilsmisselover i Europa fører til en ny type turisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRIAN McFADDEN (26) angrer visst allerede. Ikke på bruddet med Kerry Jayne Elizabeth Kantona (25), mor til hans to barn, i fjor høst. Nei. Den tidligere Westlife-sangeren byttet ut eksen med den australske superstjernen Delta Goodrem (21), så ingen grunn til å klage der. Problemet er bare at McFadden gikk med på at skilsmissen skulle skje i England. Tabbe.

TREBARNSMOR JULIA McFarlane (44) har aldri vært noen superkjendis. Men hun kunne vært en suksessrik forretningsadvokat i London. I stedet ofret hun karrieren, for være hjemme med barna. Eksmannen Kenneth (45) er i dag skatterådgiver, og tjener rundt 8,4 millioner kroner i året. De pengene har Julia krav på en del av, mener dommerne i det engelske Overhuset, som nå har skrevet om hele den engelske skilsmisselovgivningen. «Det er ikke nok å se på hennes behov. Det vil være diskriminering. Grunnen til at hun ikke selv har tjent penger, er hennes bidrag til, og offer for husholdningen», heter det i en ny og banebrytende dom, der Julia McFarlane blir tilkjent 2,8 millioner kroner av mannens inntekt - for all framtid.

KJÆRLIGHETEN kjenner ingen grenser. Heller ikke grådigheten. Nå er det blitt amerikanske tilstander i engelske rettssaler, mener noen advokater. For etter at Julia McFarlane fikk medhold, er husmor blitt et yrke som verdsettes like høyt som aksjemekler. Dermed er England blitt Europas verste (dyreste) sted å skille seg, hvis du er skatterådgiver, superkjendis eller på annen måte mangemillionærer. Men advokatene vet råd. De søkkrike er jo vant til å bo i skatteeksil, så hvorfor ikke dra på skilsmisseferie? Takket være EU-regler er det nok å ha bodd seks måneder i et annet land før du kan kreve å få skille deg der. Dermed kan de rike, med advokaten som reiseleder, utnytte de mange ulike skilsmissereglene som gjelder i Europa.I Norge kan formue som er opptjent før ekteskapet reddes unna i en skilsmisse. Slik er det også i Tyskland og de fleste andre europeiske land. Men i England kan alt havne i potta. Der kan dommere også velge å se bort fra ektepakter, som andre steder er bindende. I Frankrike kan utroskap svi på pungen, men til gjengjeld kan man se langt etter en andel av framtidige inntekter.

AMERIKANSKE MILLIARDÆRER har allerede sluttet å komme til England for å dumpe kona. De drar heller til Øst-Europa. Nå er det i stedet kvinner som er gift med rike arabere som legger ferien til London. -  Hvis jeg har en klient, som bor i London med en vakker kone, sier jeg til ham: Skill deg i Frankrike. Så fort som mulig, sier den franske advokaten Véronique Chauveau til tidsskriftet the Economist. Så nå angrer Brian McFadden. På at bryllupsreisen ikke gikk til Paris.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling