Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skilte sammenvokste elefanter

Skadede kjæledyr fikk akutthjelp på Younstorget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dgabladet.no): Vi venter en barnehage fra Frogner som har med seg en barnehagemaskoten. En stor bamse som har fått en rift i rygge. Vi planlegger derfor en avansert ryggoperasjon, sier Stian Wendelborg som er sjef for MEDHUMs bamsesykehus.

Det er tida for Medisinstudentenes humanitæraksjon og onsdag hadde slått seg til på Youngstorget i Oslo og invitert barnehagebarn til å komme med syke kjæledyr.

Fire år gamle Leona hadde med seg lammet Harry som hadde slått kneet sitt. Leona var først veldig skeptisk til at kirurgene skulle utføre avanserte inngrep, men da Harry endte opp med bare et teipet kne var den lille jenta lettet.

- Han skal ha på plaster i tre uker, sier Leona

Innsamling
Medisinstudentene samler i år inn penger som skal gå til å gi mødre og barn en større sjanse til å overleve i det afrikanske landet Sierra leone, ett av verdens aller fattigste land.

MEDHUM vil i samarbeid med UNICEF vil vi etablere og utstyre lokale helsestasjoner med blant annet vaksiner, medisiner, medisinsk utstyr. I tilegg vil helsepersonell og tradisjonelle fødselshjelpere få opplæring i blant annet ernæringsrådgivning, helse og hygieneinformasjon.

- Malaria, lungebetennelse, mangelfull oppfølging under graviditet og fødsel, samt manglende kunnskap om ernæring av spebarn, inkludert fullamming er blant hovedårsakene til barnedødeligheten, opplyser MEDHUM i en pressemelding.

Barn dør
Barnedødeligheten i Sierra Leone er blant verdens høyeste. 282 av 1000 barn dør før de fyller fem. Underernæring og malaria er det største truslene for barn under 5 år.

I Sierra Leone er det 65 nasjonale leger og det bor 5,7 millioner mennesker i landet. Det betyr at det går 88 000 personer per lege.

Andreas Mathisen og er aksjonsleder i Oslo og oppfordrer nå alle til å gi peneger fremfor å kjøpe seg dyre forbruksvarer man kanskje ikke trenger.

- 200 kroner holder til å kjøpe fem myggnettinger og frakte dem til landet. Det forebygger malaria, sier Mathisen.

Hjelp
Og det nytter å hjelpe. Leger Uten Grenser har jobbet i Sierra Leone siden 1986.

- I 2008 lærte Leger Uten Grenser opp over 140 frivillige og lærte dem hvordan de skulle diagnostisere og behandle malaria. Disse hjalp til i sine egne lokalsamfunn, og hindret spredning av malaria flere steder, sier Birger Emanuelsen i Leger Uten Grenser.

- I fjor behandlet vi mer enn 180 000 mennesker for malaria gjennom et gratis behandlingstilbud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media