Skilte ser barna oftere

Foreldre og barn som ikke bor sammen, har mer kontakt enn før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Christian Bråtebekken

Vidar Gjedtjernet trodde han knapt skulle få se barna etter skilsmissen, men han og ekskona har funnet en løsning der han ligger langt over statistikken.

I dag fyller Sebastian åtte år. Til tross for at pappa har samværet med ham denne helga, kommer mamma på besøk klokka ni, med kake på senga. Seinere på dagen er det fødselsdagsselskap, med både mammas og pappas familie samlet under samme tak.

-  Felles feiring er det beste for barna. Vi tenker alltid på hva som gagner barna mest, og det innebærer at vi ikke følger tidsplanen for samvær slavisk. Barnas ønsker og vår tid bestemmer hvilket tak de bor under, og ikke nødvendigvis timeplanen vi har i utgangspunktet, sier Sebastians mor, Connie Enger.

-  Etter skilsmissen tok jeg det for gitt at jeg skulle få se barna annenhver helg, men heldigvis så Connie hvordan den situasjonen ville vært for meg. Nå ser jeg barna langt mer enn gjennomsnittet, sier eksmannen Vidar Gjedtjernet.

Mer kontakt

En helt fersk undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå konkluderer med at foreldre og barn som ikke bor sammen, har mye kontakt med hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer