Skilte siamesiske tvillinger

Født med tre ben og felles indre organer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kompliserte operasjonen som skilte de to jentene fysisk fra hverandre ble gjennomført i Singapore i dag.

De to jentene var festet til hverandre ved livet og hofta og operasjonen tok 10 timer. Da jentene ble født hadde de tre ben og delte flere indre organer.

Sponset operasjon

Søstrene Anjeli og Anggi ble født i Indonesia for 15 måneder siden. Deres foreldre driver et lite spisested, og hadde ikke råd til operasjonen som koster rundt 1,7 millioner kroner å gjennomføre.

Rike indonesiske velgjørere syntes derimot så synd på foreldrene at de velvillig åpnet lommebøkene sine.

Operasjonen måtte utføres i Singapore, ettersom indonesiske helsemyndigheter ikke har kunnskapen som skal til for å gjennomføre en vellykket splittelse av de to barna.

Ikke utenfor livsfare

Ungene har siden februar gjennomgått mange undersøkelser før operasjonen kunne ta til. Legene har vært mest bekymret for om barnas fordøyelsessystem kunne fungere etter operasjonen.

Selv om operasjonen i dag betegnes som vellykket, så er ikke den kritiske fasen over. En lege ved sykehuset sier til Reuters at man må se an situasjonen en ukes tid.

- En av jentene har hatt et problem med hjertet sitt. Om ikke noen av dem har hatt noen komplikasjoner om en ukes tid, så er de nok utenfor fare, sier leder for operasjonsteamet, Edward Kiely.

FORBEREDELSER: Ansatte ved Singapore Gleneagles Hospital har tatt godt vare på de to små hjerteknuserne.
LETTET:</B> Pappa Sobari og mamma Neng Armaini er glad for at private sponsorer stilte opp med penger slik at døtrene deres kunne opereres.