MENT SOM HUMOR: Are Solheim forteller at familiens påfunn har som formål å spre glede i sommertrafikken. Foto: Privat
MENT SOM HUMOR: Are Solheim forteller at familiens påfunn har som formål å spre glede i sommertrafikken. Foto: Privat Vis mer

Skiltet vekker oppsikt

For å spre humor blant utålmodige trafikanter i sommertrafikken, kjører Are Solheim og familien rundt med et noe utradisjonelt skilt.

Publisert

- Så fant vi ut at vi kunne tjene penger på det i samme slengen, sier Solheim til NRK.

På skiltet som henger bak på familiens hvite bobil tilbyr de nemlig utålmodige trafikanter at de kan slippes forbi - mot at de vippser ham 50 kroner.

Dagbladet har vært i kontakt med Solheim som sier at «nå er kjerringa så flau at jeg ikke kan gi flere intervju», og viser til uttalelsene han har gitt til NRK.

GREI SLANT: Are Solheim har sålangt tjent 500 kroner på bobilstuntet. Foto: Privat
GREI SLANT: Are Solheim har sålangt tjent 500 kroner på bobilstuntet. Foto: Privat Vis mer

Latt seg friste

Til statskanalen forklarer han at han tidligere har opplevd at mange er utålmodige i trafikken, og at han tror skiltet tar brodden av det.

Mange har også latt seg friste av tilbudet, og så langt har familien fått inn rundt 500 kroner.

Solheim er imidlertid klar på at skiltet bare er ment som humor.

- Lager jeg kø, så kjører jeg til siden uansett.

ADVARER: - Jeg tenkte at dette var kjempeskummelt. Sjåføren satt jo seg selv og uskyldige folk i fare, så jeg tok opp kameraet for å filme. Video: Kristin Kleven Erstad, Reporter: Embla Hjort-Larsen / Vis mer

Bekymret

Mette Magnussen i Trygg Trafikk sier til NRK at hun forstår at skiltet er ment som humor, men er bekymret for at det kan ta oppmerksomheten bort fra kjøringen og utgjøre en fare i trafikken.

– Det er svært mye trafikk mange steder i sommer og det gjør det veldig krevende å kjøre. Et slikt skilt kan være nok til å gjør enkelte førere uoppmerksomme, sier hun.

Solheim på sin side, mener skiltet ikke utgjør noe mer fare enn når andre biler kjører rundt med reklame og kontaktinfo, og har tenkt å la skiltet bli hengende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer