PÅ KAMMERSET: 
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (til venstre)  og styreformann Bertrand Trane Skadsem i Norges Pelsdyralslag har hatt flere møter de siste årene om de kritikkverdige forhold hos enkelte oppdrettere - her høsten 2009. Nå ser det ut til at vinden blåser pelsdyrnæringens vei.
 FOTO: Heiko Junge / SCANPIX.
PÅ KAMMERSET: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (til venstre) og styreformann Bertrand Trane Skadsem i Norges Pelsdyralslag har hatt flere møter de siste årene om de kritikkverdige forhold hos enkelte oppdrettere - her høsten 2009. Nå ser det ut til at vinden blåser pelsdyrnæringens vei. FOTO: Heiko Junge / SCANPIX.Vis mer

Skinneksport for 500 millioner i år

Klondykestemning i pelsdyrnæringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisøkningen på skinn vil gi den omstridte og hardt pressede norske pelsdyrnæringen 500 millioner i eksportinntekter i år.

Mediestormen rundt næringen og truslene om å legge den ned etter at pelsdyrmotstanderne i fjor la fram en rekke bilder av skadde pelsdyr, har ikke hindret vekst.

Isteden velger mange bønder å utvide virksomhetene, skriver Nationen.

- Mange pelsdyrbønder utvider driften, og i distriktene har det kommet mange nye oppdrettere i år, sier leder Bertran Trane Skadsem i Norges Pelsdyralslag.

Vokser raskest Pelsdyrnæringen er ifølge Nationen trolig den raskest voksende næringsgrenen i landet. Bare på drøyt to år er prisene på minkskinn doblet, betalingen for skinn fra blårev er nær tredoblet.

Selv om både Arbeiderpartiet og SV vil avvikle pelsdyrnæringen, lovet Sp-statsråd Ola Borten Moe i avisa Opp før helgen å frede den. Det var signaler han kom med under et møte med pelsdyroppdrettere i Oppdal.

Melding i høst Landbruksmeldingen der næringens videre skjebne blir avgjort, legges fram i høst.

Skadsem sier han ser lyst på framtiden for næringen.

Han er glad for at det ble innført nye og strengere forskrifter. Pelsdyrbøndene har dessuten iverksatt et selvpålagt sertifiseringssystem.

(NTB).