Skinnsofa til hunden? Utsolgt

Julegaver til kjæledyr har tatt helt av. Nissedrakt til katten kan du fortsatt få.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Har du tenkt å kjøpe skinnsofa til din kjære hund til jul? Sorry. Den siste designermodellen til 6000 kroner er utsolgt. Det er også billigmodellen til 2500 kroner i landets største utstyrsbutikk for dyr.

Men nissedrakt til hunden eller katten kan du fortsatt skaffe. Og papegøyen Beethoven i rød, naturlig nissefarge kan fortsatt bli din for 35.000 kroner.


Men trillevogn spesialdesignet til din firbente kjære må du foreløpig utenlands for å kjøpe over disk.

- Vi er blitt tilbudt noen modeller til drøyt 2000 kroner, men der har vi valgt å sette grensen før amerikanske tilstander overtar helt. Det har nok ikke vært skaperens mening at firbente favoritter skal bli helt som menneskebarn, sier direktør Morten Jakobsen i kjeden Tropehagen Zoo. Han har fått rapporter om eventyrlige omsetningstall.

Perlehalsbånd

- Julegaver til kjæledyrene har tatt helt av de siste ukene. Nå er det også mange som kjøper en leke til naboens katt istedenfor å bake en kake eller ta med en flaske vin når man skal i juleselskap til familie og venner, oppsummerer Tove Anita Elvebakk i Dyrenes Verden i Trondheim, overfor Dagbladet.no. Hun er fungerende daglig leder i landets største dyrebutikk.

Hundehalsbånd med perler og annen stæsj til 249 kroner har vært en julegavehit i Dyrenes Verden - sammen med senger i prisklassen 300 til 800 kroner.

- Mange spør etter designermøbler til kjæledyrene for å matche interiøret i huset. Da vi tok inn noen skinnsofaer til 2500 kroner v ar vi langtfra sikre på om det ville bli kunder til dem. Men der tok vi kraftig feil. Sofaene forsvant like fort som de kom inn i butikken, og vi har ikke greid å skaffe flere til jul, beklager daglig leder.

 UTSOLGT:  Denne doble hundesofaen til 6000 kroner er utsolgt fra importøren. Foto: Tropehagen-Zoo.no
UTSOLGT: Denne doble hundesofaen til 6000 kroner er utsolgt fra importøren. Foto: Tropehagen-Zoo.no Vis mer

Som også melder om strykende salg av levende julegaver, særlig hamstre, kaniner og marsvin.

-Heller gave til dyrene

Dyrevernorganisasjonen NOAH har gått kraftig ut mot markedsføringen av levende dyr. \'Vi har pakketilbud på en rekke dyr! Kom og plukk ut dyret nå og hent det på lille julaften!\', skriver Dyrenes Verden i sine juleannonser.

Uforsvarlig, mener NOAH og om de mange stygge historiene om dyr som blir satt ut i skogen og langs veien fordi barna ikke synes det er så gøy med dyr allikevel etter noen uker.

Heller gave til dyrene enn dyr i gave, oppfordrer NOAH.

Og daglig leder i Dyrenes Verden er enig med dyrevernforkjemperne i advarslene mot impulskjøp av levende dyr.

16 års grense

- Alle som kjøper levende dyr hos oss må lese gjennom og undertegne en erklæring om at de har forstått de praktiske konsekvensene ved å ha kjæledyr. Kjøperne undertegner blant annet på at de levende gavene ikke kan returneres hit til butikken, selv om noen i familien har allergi. De som er under 16 år, må ha fullmakt fra foresatte, påpeker Tove Anita Elvebakk.

Skinnsofa til hunden? Utsolgt

Koster flesk

Et OBS til alle som har tenkt å kjøpe dyr til jul, og som ikke har erfaring med driftskostnadene - her kommer to dagsferske eksempler:

- Den kjære undulaten til en kollega fikk vondt i magen og måtte til dyrlegen for to dager siden. I formiddag kom den hjem frisk og fin - når eieren først hadde betalt "løsepengene" på 2100 kroner til veterinæren.

- En katteeier i Elverum måtte konsultere veterinær flere ganger fordi katten Pusur hadde vondt i halen og måtte amputere. Eieren gikk til sosialkontoret da regningen på  5000 kroner kom. Der var det ingen respons, forteller NRK Hedmark og Oppland.  

NISSEDRAKT: Fortsatt tilgjengelig til din kjære firbente til jul.
NOE TIL JUL? Papegøyen Beethoven, seks år og kjekk kar, i følge daglig leder ved Dyrenes Verden, kan bli din for 35.000 kroner. Nissefargene er ekte.