Skip har oppdaget signaler som kan stamme fra svarte bokser

Et australsk marinefartøy har oppdaget nye signaler som samsvarer med svarte bokser på fly, opplyser en høytstående tjenestemann mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opplysningen kommer mens letingen etter det savnede Malaysia Airlines-flyet MH370 pågår.

Skipet har i løpet av to timer oppdaget to separate signaler som stemmer overens med signaler som sendes ut fra transponderen i svarte bokser.

Optimistisk Sjef for søket, Angus Houston, beskrev funnet som den mest lovende ledetråden så langt i letingen etter flyet.

Det var det australske skipet «Ocean Shield» som fanget opp signalene. Første gang varte det i to timer og tjue minutter før det forsvant. Deretter fanget skipet igjen opp signalet i 13 minutter. Signalene er fanget opp på 4500 meters dyp, ifølge CNN.

- Jeg er langt mer optimistisk enn jeg var for en uke siden, sier Houston.

Flyet forsvant natt til 8. mars etter å ha tatt av fra Kuala Lumpur med 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer med kurs mot Beijing. Knappe to timer inn i flyturen forsvant Boeing 777-flyet sporløst fra radaren, og i tida etterpå har det foregått en enorm leteaksjon.

Søker under vann Så snart som lydens nøyaktige plassering er lokalisert skal et amerikansk undervannsfartøy sendes ned for å søke etter boksen.

Ifølge Sky News kan det imidlertid ta flere dager innen letemannskapene får en endelig bekreftelse på hva signalene er - hvor enn lovende funnet må virke.

Samtidig er det er det også en frykt for at den svarte boksen kan gå tom for strøm.