Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skip med 600 personer gikk ned utenfor Libya

Døde flyter i vannet, sier vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et skip med opptil 600 mennesker på flukt fra urolighetene i Libya har gått ned like utenfor havna i landets hovedstad Tripoli, sier FNs høykommisær for flyktninger UNHCR, ifølge nyhetsbyrået AP.

Vitner om bord en annen båt som forlot byen straks etter sier de så både så døde kropper i vannet og mennesker som svømte mot land. Tall på døde, overlevende og skadde er foreløpig ikke bekreftet, ifølge Den Internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

FN forsøker nå å få klarhet i hva som skjedde da skipet skal ha «brutt opp» kort tid etter at det la fra kai, sier talsvinne Laura Boldrini ved UNHCR.

Tusenvis av mennesker er på drevet på flukt etter urolighetene i det nordafrikanske landet den siste tiden. Minst tre andre båter som har lagt fra kai i Libya siden slutten av mars har forsvunnet; hundrevis er fryktet omkommet i disse hendelsene.

Tidligere i dag ble det kjent at 61 flyktninger om bord en båt som forlot Tripoli 25. mars døde etter at de drev rundt uten drivstoff i 16 dager. NATO anklages for å ha unnlatt å hjelpe dem.

Den italienske kystvakten reddet i helgen over 500 flyktninger fra en båt som hadde gått på grunn utenfor øya Lampedusa i Middelhavet. Men mandag opplyste myndighetene på Lampedusa at tre personer ble funnet døde under vraket, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media