Skip med fyringsolje framme i Nord-Korea

Oljen leveres i henhold til avtalen om Nord-Koreas atomvåpenprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et skip med den første forsyningen av fyringsolje som skal leveres i henhold til avtalen om Nord-Koreas atomvåpenprogram, la lørdag til ved en nordkoreansk havn.

Ifølge den sørkoreanske regjeringen la skipet til ved havnebyen Sonbon, melder BBC.

Nordkoreanerne har inngått en avtale om å stanse sitt atomvåpenprogram i bytte mot forsyninger av fyringsolje, ris og andre varer, i tillegg til store pengeoverføringer som lenge ble holdt tilbake.

USAs sjefforhandler Christopher Hill ber Nord-Korea stenge sine atomreaktorer i løpet av 2007. Nord-Korea tar på sin side til orde for direkte, militære forhandlinger med USA.

Lørdag skal en gruppe med inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) starte arbeidet med å kontrollere avvikling av det nordkoreanske atomvåpenprogrammet. Det er første gang på fem år at FN-inspektører får tilgang til nordkoreanske atomanlegg.

- Ved utgangen av året håper jeg vi er der at Yongbyon-anlegget er tatt ut av drift, sa Hill i Tokyo fredag.

- Vi har mistet mye tid den første halvdelen av året, så nå har vi mye å gjøre i den neste halvdelen dersom vi skal nå målet vårt, fremholder Hill.

(NTB)

6200 TONN FYRINGSOLJE: Skipet fra Sør-Korea ankom Nord-Korea lørdag. Foto: Ahn Young-joon/AP/SCANPIX
6200 TONN FYRINGSOLJE: Skipet fra Sør-Korea ankom Nord-Korea lørdag. Foto: Ahn Young-joon/AP/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer