Skip med lett antennelig last kjørte i «Tricolor»

Et skip med 70 000 tonn flyparafin seilte på vraket av «Tricolor».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frakteskipet «The Vicky», som frakter 70 000 tonn meget lett antennelig flyparafin, seilte i går kveld kveld på vraket av det norske bilfrakteskipet «Tricolor» i Den engelske kanal.

Sjekkes for skader

Skipet ble stående fast på «Tricolor», men ved hjelp av tidevannet har «The Vicky» i natt drevet av det norske lasteskipet. Det er nå ankret opp et stykke unna det norske vraket og sjekkes for om mulige skader.

Lasten ombord i «The Vicky» er kerosene. Statoils nettsted beskriver kerosene som en middels lett olje som brukes som drivstoff for flymotorer.

Uklart om lekkasje

Ifølge den franske kystvakten er det 24 mennesker ombord på «The Vicky». Det er iverksatt en operasjon for å evakuere de 24 om nødvendig.

- Det lukter bensin, men det er uklart hvor det kommer fra, sier en talsmann for kystvakta til BBC. Det er andre gang på kort tid at vraket blir truffet av andre skip.

Lastet med biler

Det norske bilfrakteskipet Tricolor opereres av Barber Ship Management AS på Lysaker. De eies av rederiet Wilh. Wilhelmsen. Skipet sank i Den engelske kanal natt til lørdag den 14. desember. Ingen av mannskapet på 23 ombord ble skadet da. Skipet hadde en last på 2862 luksusbiler fra Volvo, Saab og BMW til en verdi av 30 millioner britiske pund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer