Skip med lett antennelig last kjørte i «Tricolor»

Et skip med 70 000 tonn flyparafin seilte på vraket av «Tricolor».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frakteskipet «The Vicky», som frakter 70 000 tonn meget lett antennelig flyparafin, seilte i går kveld kveld på vraket av det norske bilfrakteskipet «Tricolor» i Den engelske kanal.

Sjekkes for skader

Skipet ble stående fast på «Tricolor», men ved hjelp av tidevannet har «The Vicky» i natt drevet av det norske lasteskipet. Det er nå ankret opp et stykke unna det norske vraket og sjekkes for om mulige skader.

Lasten ombord i «The Vicky» er kerosene. Statoils nettsted beskriver kerosene som en middels lett olje som brukes som drivstoff for flymotorer.

Uklart om lekkasje

Ifølge den franske kystvakten er det 24 mennesker ombord på «The Vicky». Det er iverksatt en operasjon for å evakuere de 24 om nødvendig.

- Det lukter bensin, men det er uklart hvor det kommer fra, sier en talsmann for kystvakta til BBC. Det er andre gang på kort tid at vraket blir truffet av andre skip.

Lastet med biler

Det norske bilfrakteskipet Tricolor opereres av Barber Ship Management AS på Lysaker. De eies av rederiet Wilh. Wilhelmsen. Skipet sank i Den engelske kanal natt til lørdag den 14. desember. Ingen av mannskapet på 23 ombord ble skadet da. Skipet hadde en last på 2862 luksusbiler fra Volvo, Saab og BMW til en verdi av 30 millioner britiske pund.

Årsaken til at Tricolor kantret og gikk ned, skal ifølge det franske sjøfartsverket være at det ble truffet av det Bahamas-registrerte skipet Kariba.

Er delvis synlig

Tricolor ligger på bare 27 meters dyp og er synlig ved lavvann. Likevel kjørte et annet lasteskip inn i vraket mandag den 16. desember. Det tyske lasteskipet Nicolai på 3000 tonn, kjørte inn i vraket og ble stående fast.

Nå har det samme altså ha skjedd igjen.

<B>HAVARERT:</B> Tricolor ligger på grunn i den engelske kanal.