Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skip på grunn

Et containerskip er i ferd med å havne i fjæresteinene i Sande akkurat nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper kjemper i ettermiddag for å hindre at det tyske containerskipet «Amisia J» havner i fjæresteinene i Åramsundet. Sundet ligger i Sande kommune i Møre og Romsdal.

Tar ikke inn vann

Ifølge NRK har skipet, som har fått motorhavari, gått på grunn på en liten holme. Hovedredningssentralen Sør-Norge kan ikke bekrefte dette, men utelukker ikke at skipet kan ha berørt bunnen.

- Ingenting tyder imidlertid på at skipet er skadd eller tar inn vann, sier redningsleder Eirik Walle.

Skipet er det samme som lørdag formiddag hadde en brann om bord mens det var nordvest for Stad. Det blåser liten storm i området der «Amisia J» ligger.

Motorproblemer

Skipet meldte tidligere i dag om motorproblemer, og har en tid ligget for anker. Motoren kom imidlertid i gang igjen, før Hovedredningssentralen klokka 15.06 fikk melding om nødssituasjonen.

- Klokka 15.12 fikk vi melding om at motorferja «Ørsta» hadde fått et slepetau om bord i «Amisia J» og holdt skipet, slik at det ikke driver på land. Redningskøyta «Emmy Dyvi» hjelper også til, og det er på vei to slepebåter fra Ålesund og en fra Måløy, opplyser redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB ved søndag ettermiddag. Walle regner med at slepebåtene vil være på plass før klokken 18.

Ingen evakuert

- Det ser ut til at vi klarer å forhindre at skipet går på grunn, sier Walle. Ingen er hittil evakuert.

- Situasjonen er ikke mer kritisk enn at mannskapet foreløpig har valgt å bli om bord, sier Walle.

«Amisia J» har 14 personer om bord, inkludert to loser.

Containerskipet er 100 meter langt og 19 meter bredt. Det er bygget i Kina i 1999.

Ingen ble skadd da det brøt ut brann i skipet lørdag formiddag. Brannen ble slukket etter en times tid etter at Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om den.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media