SAVNET SKIP: Sjef i kystvakta, Mark Fedor (til venstre) opplyste under en pressekonferanse mandag at de ikke lenger har noe håp om å finne det savnede skipet. De har derimot ikke gitt opp  håpet om å finne overlevende. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP
SAVNET SKIP: Sjef i kystvakta, Mark Fedor (til venstre) opplyste under en pressekonferanse mandag at de ikke lenger har noe håp om å finne det savnede skipet. De har derimot ikke gitt opp håpet om å finne overlevende. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFPVis mer

Skip savnet på vei til Puerto Rico

- Vi leter fremdeles etter overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen har hørt noe fra lasteskipet «El Faro» siden kystvakta mistet kontakten med det torsdag morgen.

Skipet, med 33 personer om bord, hadde da sendt ut et nødsignal klokka 07.20 lokal tid. 

Voldsomt uvær Mandag opplyser kystvakten at «El Faro», som var på vei fra Jacksonville i Florida til Puerto Rico, med all sannsynlighet har forlist, skriver ABC News

Det var et voldsomt uvær i området og man antar at skipet sank i nærheten av senteret til orkanen Joaquin utenfor Bahamas. Ekstremværet førte også til at redningsarbeidet ikke fikk startet for fullt før på søndag. 

Én person er funnet omkommet, mens letemannskaper søndag lokaliserte vrakgods, blant annet deler av lasten, da de søkte etter skipet. 

- Vi leter fremdeles etter overlevende og ethvert tegn til liv, sa Michale Fedor i kystvakta under en pressekonferanse mandag. 

Han opplyste også at de ikke lenger søker etter skipet, men håpet om å finne overlevende lever fremdeles. 

- Teknisk feil De pårørende har de siste dagene vært samlet ved sjømannsforbundets lokale i Jacksonville, der de har kunnet følge med på redningsaksjonen. 

Rederiet som eier skipet opplyser til nyhetsbyrået AP at kapteinen skulle passere orkanen, men en teknisk feil førte til at skipet likevel havnet midt i den.

Av de 33 personene som er savnet, er 28 amerikanere og fem polakker.