Skip veltet i dokk

Åtte mann var ombord. Naboer stusset over unormal dokking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tråleren M/V Charisma fikk slagside og veltet i en dokk i Stavanger Havn i kveld.

Den første alarmerende meldingen til politiet var at et skip hadde veltet.

Full utrykning

- Vi sendte flere ambulanser, brannbiler og politienheter til stedet, men er heldigvis glad for at den første meldingen var mer dramatisk enn hva som faktisk var tilfelle, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var åtte personer om bord i tråleren da den veltet. Ingen ble skadd, men de fikk seg en støkk de sent vil glemme. Ingen personer oppholdt seg i selve dokken.

Den shetlandske tråleren, bygget på Flekkefjord slipp og maskinfabrikk AS i 2003, er 70,7 meter lang, og kan ha et mannskap på 15.

Bildene Dagbladet.no presenterer er tatt av Anders Bang-Andersen som bor ved dokken. Bildene er tatt med vel tre timers mellomrom.

- Jeg tok et bilde fordi jeg stusset over måten tråleren seilte inn i dokken på. Vanligvis senkes dokken helt under vann, men denne gang forsøkte man å få tråleren inn mens dokken var skjevt senket i sjøen. Det virket som de strevde veldig.

SLAGSIDE: Tråleren ligger med omlag 45 graders slagsside. Heldigvis ble ingen av de åtte ombord skadd da skipet veltet. Foto: ANDERS BANG-ANDERSEN
SLAGSIDE: Tråleren ligger med omlag 45 graders slagsside. Heldigvis ble ingen av de åtte ombord skadd da skipet veltet. Foto: ANDERS BANG-ANDERSEN Vis mer

Forferdelig bråk

Så gikk det tre timer og Bang-Andersen hører et skikkelig leven.

- Det kommer plutselig tre, fire kraftige smell av metall mot metall. Da veltet tråleren og ble liggende med omlag 45 graders slagside.

- Jeg har ingen kommentarer til det som har skjedd. Politiet får ta seg av det, sier daglig leder Svenn M. Edvardsen Maritime GMC til Dagbladet.no

Politiet har tilkalt Arbeidstilsynet som granser saken. Det er uklart om også en Sjøfartsinspektør skal granske ulykken.

PÅ VEI INN:</B> Tråleren seiler inn i dokken, men vanligvis senkes dokken helt under vann. Denne gang lå den skjevt ned i vannet.