Østerrike:

Skiparadis-utbruddet: - Enorme feil

Coronautbruddet i to av Østerrikes populære skidestinasjoner i mars kunne vært unngått, slår en undersøkelse fast.

CORONA-ØL: På baren Kitzloch i Ischgl var det fest med Corona-øl dager før vinterferierende nordmenn ankom vintersportstedet. Bildet er fra en Facebook-post, som har blitt delt videre. Foto: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utbruddet i skiturist-magneten Ischgl i Tyrol-regionen, var i starten av coronautbruddet en av hovedårsakene til at viruset spredte seg i stor skala til store deler av Europa - også til Norge. Totalt er skistedet koblet til smittetilfeller i 45 land, og kritikken mot myndighetenes håndtering har haglet.

I en fersk rapport slås det nå fast at tusenvis ble smittet i Ischgl og det nærliggende skistedet St. Anton. Utbruddene ble verre på grunn av enorme feil i håndteringen, skriver BBC.

- Det ble tatt feil beslutninger, som hadde konsekvenser. De handlet for seint, sier Ronald Rohrer, som ledet etterforskningen.

Myndighetene har hele tiden holdt fast på at de handlet riktig sett ut fra opplysningene som var tilgjengelig i starten av pandemien.

- Skulle stengt

Det første kjente tilfellet av coronasmitte i Ischgl ble bekreftet 7. mars, da en bartender testet positivt. Østerrikske helsemyndigheter mener imidlertid at besøkende kan ha vært coronasmittet så tidlig som 5. februar.

- Fra 8. mars, hadde det vært rett å stenge barer og stoppe skiheisene, og arrangere returreisene på riktig måte, konkluderer etterforskningen i en rapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer