- Skipet bør gasses og desinfiseres

Det må ekstreme tiltak til for å bli kvitt noroviruset som herjer om bord på cruiseskipet «Vision of the seas». I morgen skal båten ut på nytt cruise.

NYE SMITTETILFELLER: Dagbladet er blitt kontaktet av flere passasjerer som mener det er langt flere smittede om bord enn det rederiet opplyser om. På 17. mai ble 40 nye passasjerer smittet av noroviruset og må ligge på isolat. Foto: Bjørn Langsem
NYE SMITTETILFELLER: Dagbladet er blitt kontaktet av flere passasjerer som mener det er langt flere smittede om bord enn det rederiet opplyser om. På 17. mai ble 40 nye passasjerer smittet av noroviruset og må ligge på isolat. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Nok en gang er passasjerer om bord på cruiseskipet «Vision of the seas» rammet av norovirus. Rundt 500 personer er blitt syke de siste to ukene, og har måttet ligge på isolat på lugarene sine uten mulighet til å komme seg vekk.

Akkurat nå er minst 75 personer syke om bord på «Vision of the seas», som er på vei fra Amsterdam til Oslo. I morgen tidlig legger båten til kai i Oslo, og da skal 2000 nye passasjerer etter planen gå om bord.

- Dersom skipet skal bli kvitt noroviruset, bør hele båten vaskes med desinfiserende middel i flere omganger. Dersom man i tillegg gasser båten, vil trolig 99 prosent av viruset forsvinne, sier Miklos Degré, professor i mikrobiologi ved Universitetet i Oslo. Viruset kan sitte i både gardier, sengetøy og tepper. Alt dette bør derfor varmebehandels på 80 grader dersom viruset skal forsvinne, opplyser Degré.

- Viruset er ekstremt motstandsdyktig og kan holde seg smittefarlig også i inntørket tilstand. Det kan være resistent mot klor og andre desinfiserende midler, sier Degré.

- Lukter oppkastPassasjerene om bord på «Vision of the seas» er blitt plassert på isolat på sine lugarer i 24 timer etter at sykdomsutbruddet oppstod.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer