- Skipet har begynt å lekke olje

Synker sakte, men sikkert.

LEKKER OLJE: Skipet inneholder 140 tonn olje og noe har begynt å lekke, men er så langt ingen fare for miljøet. Det er nå lagt ut lenser rundt havaristen for å begrense oljespredning. Foto: Jacques Hvistendahl/DAGBLADET
LEKKER OLJE: Skipet inneholder 140 tonn olje og noe har begynt å lekke, men er så langt ingen fare for miljøet. Det er nå lagt ut lenser rundt havaristen for å begrense oljespredning. Foto: Jacques Hvistendahl/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NESODDEN (Dagbladet.no): Skipet som grunnstøtte utenfor Fagerstrand på Nesodden i dag tidlig kan ikke reddes.- Vi har fjernet fartøyene som har holdt skipet stabilt, slik at det nå ligger uten bistand. Skipet vil derfor sakte, men sikkert synke helt til bunns, sier Anders Oksvold, operasjonsleder ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Han opplyser at at det er 11 meter dypt i sjøen der skipet ligger. Fartøyet er sju meter dypt.

De store vannmengdene som fosset inn i havaristen, gjorde det umulig å redde sementskipet som var på vei fra Bervik i Telemark til Slemmestad i Buskerud. At skipet synker øker sjansene for store oljesøl, ifølge politiet.

- Det har begynt å lekke olje, men det er ingen fare for miljøet ennå, sier Oksvold.

Arbeidet med å legge ut lenser for å begrense oljespredning rundt skipet er nå ferdigstilt.

Tatt blodprøverSkipet har 140 tonn olje ombord. Fordi vinden blåser mot land er det stor fare for at strender og svaberg vil bli tilgriset av olje om lekkasjene blir for store.

Havarikommisjonen er nå på vei til stedet. Senere i formiddag vil de møte mannskapet, losen og politiet for å drøfte hva som er skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer