- Skipet traff noe

Tredjemaskinist Charlie V. Gallano fortaller sin historie om «Rocknes»-forliset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippineren var en av dem som ble plukket opp fra sjøen rett etter at «Rocknes» gikk rundt i Vatlestraumen mandag ettermiddag.

Fredag stilte 44-åringen opp på en pressekonferanse for å fortelle sin historie om havariet der 18 av hans kolleger og venner omkom.

Tredjemaskinisten jobbet oppe på dekk da skipet havarerte. Det reddet trolig livet hans.

- Jeg merket at skipet traff noe og hørte en ukjent lyd. Vi gikk ut for å se hva som var skjedd. Da vi kom ut så jeg at skipet hadde begynt å helle til styrbord. Jeg så også at vi var nær fyret, fortalte Gallano.

Han fortalte at han og kollegene løp akterover på skipet etter hvert som det begynte å krenge.

- Jeg prøvde å klatre opp til det høyeste punktet på skipet, men jeg klarte det ikke fordi det begynte å synke ganske fort. Og da holdt jeg meg bare fast i rekka og ventet til jeg var veldig nær vannet. Da hoppet jeg og begynte å svømme, sa 44-åringen.

Gallano ble plukket opp av en redningsbåt bare minutter etter at han havnet i vannet. Han fortalte at det var en sterk opplevelse da han senere var med ut til havaristen.

- Det var tøft å se skipet liggende med bunnen opp. Jeg elsket dette skipet, det var min andre tur med det og jeg likte å arbeide om bord. Det var veldig tøft for meg å tenke på at inne i skipet befinner noen av mine venner seg, fortalte Gallano.

NTB