Skipper med promille endte i fjæra

Skipperen sov da den 42 fot lange fiskebåten gikk på land ved Askøy i Hordaland i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om båtulykken i Marikoven på Askøy klokka 07.20 i dag tidlig.

- Vi fikk beskjed om at en svær fiskebåt var gått på land. Det var ikke mulig å få kontakt med noen om bord, og vi satte derfor i gang en aksjon for å lete etter eventuelle mennesker i vannet, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidendes nettutgave.

En storstilt redningsaksjon ble iverksatt. Både rednings- og dykkerbåt ble satt inn, fordi politiet fryktet at noen kunne ha falt over bord. Etter en stund fant de mannen som er oppført som skipper og reder av skuta. Han lå da og sov om bord i båten.

Blåste rødt

- Mannen forklarte først at han hadde sovnet, og at han ikke hadde drukket alkohol. Ifølge politifolkene på stedet virket han heller ikke påvirket, sier operasjonsleder Lyssand til Dagbladet.no.

Skipperen ble imidlertid tatt med til lenmannskontoret på Askøy, der han rutinemessig ble promilletestet. Den viste rødt.

- Han har i ettertid innrømmet å ha inntatt alkohol. Han har nok konsumert en del alkohol på en lengre strekning sørover langs kysten, sier Lyssand.

Til sjøs er promillegrensa 0,8. En blodprøve av mannen vil vise hvor høy hans promille var da han førte båten i natt.