TAR AFFÆRE: Rederiet Polardrift AS iverksetter intern undersøkelse etter rapport fra selfangsinspektør som påpeker grove brudd på dyrevernloven under fjorårets selfangst med MS Kvitungen. Foto: Polardrift AS
TAR AFFÆRE: Rederiet Polardrift AS iverksetter intern undersøkelse etter rapport fra selfangsinspektør som påpeker grove brudd på dyrevernloven under fjorårets selfangst med MS Kvitungen. Foto: Polardrift ASVis mer

Skipper og tre skyttere settes på land

I påvente av gransking etter sjokkrapport om skadeskutte selunger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Rederiet Polardrift AS og skipperen på selfangstskuta MS Kvitungen er under etterforskning for det som Fiskeridirektoratet oppfatter som brudd på dyrevernloven under selfangsten i Vesterisen i fjor vår.

Selfangstinspektøren rapporterte om mange skadeskutte selunger, og mente mannskapets opptreden kunne minne om øvelsesskyting.

- De forhold som anføres av Fiskeridirektoratet med referanse til rapport fra selfangstinspektøren som var om bord i Kvitungen under selfangsten i fjor, har inntil nylig vært ukjent for styret og daglig ledelse i selskapet, heter det i en pressemelding fra Polardrift.

- GalskapSelskapet understreker at de ser meget alvorlig på forholdene som påpekes fra Fiskeridirektoratet, og at de nå vil iverksette egne undersøkelser for å belyse saken. Konklusjonene vil bli oversendt Fiskeridirektoratet.

- Dette er en dårlig sak for oss. Jeg synes imidlertid at det er galskap at rapporten er skrevet i mai i fjor, og så får ikke vi vite noen ting før vi får en anmeldelse i fanget i januar i år, sier daglig leder Jens-Petter Kraknes i Polardrift til Dagbladet.

Selskapet beklager det sterkt dersom de interne undersøkelsene og den pågående etterforskning skulle sannsynliggjøre at det har forekommet reglebrudd under fjorårets selfangst. Selskapet regner slike regelbrudd som uakseptable.

Ikke fornyet kontraktI påvente av konklusjonene på de interne og eksterne undersøkelsene er de aktuelle deler av mannskapet på Kvitungen som anførslene fra Fiskeridirektoratet særlig retter seg mot, meddelt at fornyelse av deres engasjement i selskapet vil bli stilt i bero inntil undersøkelsene er sluttført.

- Skipper og tre skyttere er ikke ønsket om bord når skuta snart skal ut på Vesterisen igjen, sier Kraknes til Dagbladet.

MS Kvitungen starter forberedelsene og bemanningen til årets selfangst 20. mars. Selfangsten åpner 10. april.