BACK IN BUSINESS:  I ettermiddag var MS «Maria» tilbake i trafikk - med ny skipper, her på vei ut fra Balestrand mot Fjærland. FOTO:  ROBERT JAN LEERINK.
BACK IN BUSINESS: I ettermiddag var MS «Maria» tilbake i trafikk - med ny skipper, her på vei ut fra Balestrand mot Fjærland. FOTO: ROBERT JAN LEERINK.Vis mer

- Skipperen var så full at han knapt klarte å gå

«Miami Vice» på Sognefjorden da politiet jaget crusebåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I rein «Miami Vice»-stil måtte lensmannsbetjent Geir Harkjerr i Balestrand få tak i en en hurtiggående rib og gi full gass etter en passasjerbåt ute av kontroll.

Det var publikum på land som varslet politiet om at fjordcruisebåten MS «Maria» av Florø hadde full fart mot kai i Balestrand i formiddag samtidig som skipperen ropte til til folk på land og bråsnudde foran småbåter med leirskoleelever og turister.

Bording midtfjords Skyssbåten, som til vanlig driver passasjercruisefart i og rundt Sognefjorden, skar ut i retning Esefjorden. Lovens håndhevere var kommet opptil rømlingen midtfjords i Sognefjorden og kom seg ombord.

Skipperen, en mann i 40-årene, ble pågrepet og gassen dratt ned mellom Dragsvik og Hella.

Sogn Avis slår fast at han ble tatt med «høy promille».

Et nederlandsk ektepar som fulgte dramaet fra land og så båtføreren landfast etterpå er ikke snauere i sin karakteristikk.

- Klarte knapt å gå - Han var rett og slett full og klarte knapt å gå.. Vi tør ikke tenke på hvordan dette kunne gått hvis det hadde vært passasjerer ombord, sier nederlenderne til lokalavisa.

Passasjerbåten ble lagt til kai i Hella, mens båtføreren fikk skyss videre til fyllearresten i Sogndal.

Det er Tørvis Hotell i Marifjøra og Mundal Hotel i Fjærland som leier MS «Maria» for utflukter til sine gjester i sesongen.
Passasjerbåten lå i Marifjøra da skipperen tok seg en tur på egenbånd.

Sogn og Fjordane politidistrikt ser alvorlig på saken.

- Generelt er det stor fare med å føre en båt i ruset tilstand generelt og spesielt med så store båter, sier politiadvokat Knut Broebrg til Sogn Avis.