Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skipper'n for den nye Frp-skuta

- Det finnes enkeltpersoner i alle parti som en lurer på om ikke burde gjøre noe annet enn å engasjere seg i politikk. Men vi har demokrati.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke slik at vi IQ-tester dem som vil bli medlem, sier Frp's nestleder, Terje Søviknes.

Uttalelsen faller etter at han er blitt spurt om hvor mange bygdetullinger det er blant Frp's 14 representanter i Os kommunestyre.

- Vi har seriøse folk i alle posisjoner. Bygdetullingstemplet på Frp er ufortjent, i alle fall her lokalt, sier FrP's eneste ordfører.

I Os har Frp unngått interne ubehageligheter. Søviknes mener det skyldes at partiet har hatt en sterk ledelse, og at alle saker er blitt heftig debattert internt før noen er kommet med utspill. Som nestleder i partiet har han nå vært med på å videreføre denne strategien til partiet sentralt.

- Vi føler vi må ha en enhetlig strategi. Det er ikke dumt å kvalitetssikre utspillene på forhånd i en organisasjon. Det har vi lært av tidligere valgkamper.

- Kan dette tolkes som et spark til enkelte i partiet?

- Det bør de ta som føler seg truffet.

- Hvilket forhold har du til Øystein Hedstrøm?

- Vi jobber kurant i lag.

- Hvilket forhold har du til Vidar Kleppe?

- Nææ, ryddig og greit.

- Tror du Frp blir mer spiselig for Høyre og KrF hvis dere unngår sære utspill fra enkeltpersoner?

- Skal vi komme i regjeringsforhandlinger med dem, må vi ta hensyn til det de mener om oss. Vi må bidra til at samarbeidsklimaet er til stede.

RYDDIG: Terje Søviknes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media