Skipsreder dømt for menneskesmugling

Den danske skipsrederen til frakteskipet «Gert Hansen», som sank i Oslofjorden i helgen, soner en dom for menneskesmugling til Norge. Nå får han permisjon fra fengselet for å komme til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipsrederen fikk melding om ulykken på sin celle i statsfengselet i Møgelkær, der han soner en dom på fem måneder for menneskesmugling, skriver Ekstra Bladet. Han hadde løpende kontakt med Hovedredningssentralen på Sola under redningsoperasjonen.

- Det jeg sitter inne for er kun bagateller. For tre år siden ble jeg tatt i å smugle noen tamiler inn til Norge. Det ga meg en dom på fem måneder, og det er den jeg soner nå - heldigvis i et åpent fengsel, sier Thordsen når Ekstra Bladet spør om dommen.

Kaptein Hans Bergmann hadde vært ansatt hos den dømte skipsrederen i bare en måned, og hadde aldri ført «Gert Hansen» på ruten mellom Lübeck og Oslo før ulykkesturen. Skipsrederen avviser at det var risikabelt å sende en 71 år gammel kaptein på en ny rute.

- Han hadde stor erfaring fra de syv hav, og kjente ruten fra tidligere seilaser. Men når uhellet først er ute, går det fort sier rederen fra sin fengselscelle, melder TV2.no.

(Dagbladet.no)