Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skisalg som smurt

15 prosents økning i skisalget, tross fravær av snø

BARNESKIRENN: Mange foreldre ønsker å lære barna å gå på, og spesielt salget av barneski har gått opp denne sesongen. Bildet er fra Barnas Holmenkolldag. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)
BARNESKIRENN: Mange foreldre ønsker å lære barna å gå på, og spesielt salget av barneski har gått opp denne sesongen. Bildet er fra Barnas Holmenkolldag. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en våt og regnfull jul, uten nevneverdig skiføre i store deler av landet, så kunne man tenke seg at det ble en trist jul for de som selger skiutstyr i det norske markedet.

Dagbladet tok en prat med Bård Kristiansen, administrerende direktør i Sportsbransjen, for å sjekke tempen på skisalget. De undersøkte tilstanden i bransjen rett før jul, og Kristiansen kan fortelle at skiselgerne hadde til salt i grøten på julaften i år også.

- Salget har vært overraskende bra, faktisk. Vi forventet en god nedgang med tanke på at det ikke har vært snø, men vi ser faktisk en vekst på 15 prosent i skisalget denne sesongen, sier Bård Kristiansen fra Sportsbransjen til Dagbladet.

 
Lange pakker
Kristiansen er ikke sikker på hva økningen skyldes, men mistenker at fjorårets knallpåske kan ha vært en medvirkende årsak.
- Det var en veldig bra vinter i fjor, og det kan være at det ga mersmak, sier han til Dagbladet.

Det har vært en økning både i salg av langrenn og alpin-utstyr, og det var nok mange barn som fikk en lang pakke under årets juletre.

- Vi ser spesielt en økning i salget av barne-ski, men det har vært en økning overalt, både langrenn og alpin, forteller Bård Kristiansen til Dagbladet.