Skisenter slipper å betale erstatning

ÅLESUND (NTB): Strynefjellet Sommarski AS slipper å betale erstatning til en oslokvinne som i august 1990 falt ned i en bresprekk og pådro seg livsvarige skader. Kvinnen krevde en erstatning på inntil 2,4 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen og en venn kjørte telemarkski utenfor oppmerket løype da kvinnen falt og havnet i et nett som varslet en bresprekk i terrenget. Kvinnen tok med seg nettet i fallet og havnet i sprekken, melder Sunnmørsposten.

Kvinnen som i dag er 33 år, er erklært 40-45 prosent medisinsk invalid og 100 prosent ervervsmessig invalid. Hun har fått erstatning fra skisenterets forsikringsselskap etter ulykken.
Likevel gikk hun til rettssak fordi hun mente at sikringen rundt bresprekken var for dårlig.

På befaring

Saksøkeren mente at traseen der ulykken skjedde var en del av det ordinære anlegget, og at nettet som markerte fare ikke var egnet til å stoppe en skiløper i fall. Hun mente derfor at skisenteret var ansvarlig for ulykken.

Etter å ha vært på befaring slo Nordfjord herresrett fast at det ikke var grunn til å kritisere skiløperen for å ha valgt den skjebnesvangre traseen, men legger likevel stor vekt på at ulykken skjedde utenfor preparert løype og dermed utenfor det som kan regnes som skisenterets kjerneområde.

Selv om skisenteret ble frikjent, mente retten imidlertid at kvinnen hadde grunn til å gå til sak, og skisenteret må derfor betale sine saksomkostninger selv.