Skiskytterne avsluttet med parodi i Kollen-tåka

Liv Grete Poiree ledet ut fra første skyting, men få minutter senere ble søndagens avslutningsrenn i skiskyting avlyst grunnet tett tåke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fellesstarten ble først utsatt en halvtime. Tåka lå tjukk i Kollen, men arrangørene valgte etter hvert å sende løperne av gårde. Det holdt i noen få minutter.

Liv Grete bommet to ganger på første skyting, men hadde likevel ti sekunders ledelse til toer Katja Beer ut fra første standplassbesøk.

De fleste løperne var aldri i nærheten av å se blinkene og pådro seg stort sett fire og fem strafferunder. Det var ren parodi da første skyting ble unnagjort.

Da fru Poiree kom inn til annen skyting ble hun stoppet av rennleder, og sesongen var over. Løperne takket publikum og forlot arenaen.

- Veldig synd at denne dagen skulle bli ødelagt, men været kan vi ikke gjøre noe med, sa Liv Grete etter å ha pakket ned utstyret.

- Jeg så absolutt ingen ting på skytingen, det var bare flaks at jeg traff tre ganger. Det var riktig av arrangørene å starte rennet, men like riktig å stoppe det. Forholdene var helt umulige, fortsatte sammenlagtvinneren i verdenscupen.

Liv Grete vant også fellesstartcupen søndag. Den eneste hun ikke har vunnet i år er normaldistansecupen. De norske skiskytterjentene sikret seg også seieren i stafettcupen.

(NTB)