Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skisserte opp brutalt terrorangrep mot journalister

- Dette bare understreker galskapen i tragedien som utspant seg i går, mener SKUP-leder og Dagbladet-journalist Heidi Molstad Andresen.

Oslo  20110723.
Anders Behring Breivik slik han fremstår i manifestet som ble oppdaget lørdag, dagen etter bomben i Oslo og drapene på Utøya.
Foto: Faksimile fra manifestet / Scanpix
Oslo 20110723. Anders Behring Breivik slik han fremstår i manifestet som ble oppdaget lørdag, dagen etter bomben i Oslo og drapene på Utøya. Foto: Faksimile fra manifestet / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sitt 1500 siders lange manifest som terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) skal ha skrevet, skriver han at om flere scenarioer på «attraktive angrep» og terroroppskrifter.

Blant annet mener han spesielt journalistkonferanser er enkle og attraktive mål.

Brutalt - Disse samlingene er regnet som det mest attraktive målene for et storstilt sjokkangrep på grunn av mengden og kvaliteten på «kategori 2 forrædere».

Han nevner spesifikt den årlige SKUP-konferansen i Tønsberg, der han betrakter sikkerhetsopplegget som enkelt eller ikke-eksisterende.

- Konferasen er et perfekt mål, mener han.

Han skisserer videre opp at målet er først å angripe med bilbombe slik at bygningen kollapser, etterfulgt med et angrep nummer to med flammekaster eller andre våpen for å «henrette overlevende fra det første angrepet».

- Galskap - Dette bare understreker galskapen i tragedien som utspant seg i går, sier SKUP-leder og Dagbladet-journalist Heidi Molstad Andresen på konferansens nettsider.

- Å ha politiske organisasjoner eller en journalistkonferanse som mål, er et direkte angrep på hjertet av demokratiet og ytringsfriheten. SKUPs tanker går til alle ofrene og de pårørende etter terrorbomben i Oslo og massakren på Utøya, mener hun.

- GALSKAP:  SKUP-leder og Dagbladet-journalist Heidi Molstad Andersen mener Anders Behring Breiviks (32) manifest understreker galskapen i tragedien som utspant seg i går. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- GALSKAP: SKUP-leder og Dagbladet-journalist Heidi Molstad Andersen mener Anders Behring Breiviks (32) manifest understreker galskapen i tragedien som utspant seg i går. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer