Du leser nå Dagbladet Pluss

Skistjerneparet kjøpte eiendommer og ble asylbaroner

Geir Skari sier det aldri var planen å gjøre bygningene om til akuttmottak.

STORE PENGER INN, STORE PENGER UT: - Vi har ikke kjøpt fordi vi skal bruke eiendommene til dette, vi er blitt oppfordra av UDI til å hjelpe til med å dekke det enorme behovet for akutte mottaksplasser, sier Geir Skari. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG
STORE PENGER INN, STORE PENGER UT: - Vi har ikke kjøpt fordi vi skal bruke eiendommene til dette, vi er blitt oppfordra av UDI til å hjelpe til med å dekke det enorme behovet for akutte mottaksplasser, sier Geir Skari. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

[teaser][/teaser]I juni og september kjøpte ski-ekteparet Geir og Bente Skari som to av flere eiere, to gamle sykehusbygg i Søndre Land og Sarpsborg. Begge disse byggene er gjort om til akuttmottak, med til sammen 380 plasser.

I tillegg har Skari investert i Bondelia skole i Gjøvik, som har 190 plasser, som nå også er i bruk.

- Vi imøtekommer et skrikende behov for akuttplasser og forsøker å levere kvalitet. Mer kan ikke vi gjøre, sier Geir Skari til Dagbladet.

Tilfeldighet

Han forteller at det i utgangspunktet ikke var hensikten deres å gjøre byggene om til akuttmottak da de kjøpte dem.

- Men så dukket flyktningkrisa opp. Den var det ingen som så komme da vi kjøpte eiendommen på Hov før sommeren. Gjennom det kjøpet fikk vi muligheten til å kjøpe eiendommen i Sarpsborg også. Selger Sykehus Innlandet så at vi var seriøse kjøpere, og dermed fikk vi også muligheten til å tilby UDI flyktningeplasser. Sånn sett var det rent tilfeldig, eller ren bingo, at vi kjøpte disse eiendommene, sier Skari.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.